Jump to content

Ovrha na poslodavca


milova

Preporučene objave

Bok,

 

ukratko, 10.12 sam dobio poslovno uvjetovani otkaz ugovora na neodređeno vrijeme. U otkazu je naznačeno da mi pripada i određena otpremnina sukladno zakonu. Do danas mi nisu isplaćene plaće za 11. i 12. mjesec kao ni otpremnina, a bivši poslodavac mi ne daje odgovor na pitanje kad bi isplata mogla biti. U međuvremenu sam savjetovan od strane prijatelja da ishodim ispise plaća za neisplaćene mjesece kao i otp obrazac za neisplaćenu otpremninu, što sam i učinio. Prijatelj mi je nešto pričao da sad s tim dokumentima mogu napraviti ovrhu na poslodavčev račun, bez nekog sudskog postupka, već samo preko javnog bilježnika. Molim Vas da mi objasnite taj proces, kao i sve moguće scenarije (ukoliko poslodavac uloži žalbu na ovrhu i sl.), kao i koliko taj postupak košta i koliko može potrajati.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

s tim obračunima odite kod javnog bilježnika da Vam donese rješenje o ovrsi (koliko košta reći će Vam oni - prema iznosu te prema svojoj Tarifi u odnosu na taj iznos). Vama se odmah isplaćuju novci s računa poslodavca (osim ako nije u blokadi, a ako je onda će se rješenje držati dok se ne odblokira račun) bez obzira da li je poslodavac uložio žalbu.

 

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija