charlie1 objavljeno: 14. siječanj 2011. objavljeno: 14. siječanj 2011. Prije par mjeseci sam dobio rješenje od suda u kojem stoji da mi je osuđeni dužan naknaditi trošak postupka na ime nagrade i nužnih izdataka opunomoćenika oštećenika kao tužitelja, u roku od 8 dana od pravomoćnosti ovog rješenja. Na to se osuđeni žalio i žalba mu je odbijena za što sam sada dobio rješenje. Prema tome rješenje o naknadi troška je postalo pravomoćno. Kako sam ja prema odvjetniku sve riješio po okončanju postupka (prije godinu dana) i trenutno me više nitko ne zastupa, ovu formalnost bih vjerojatno mogao riješiti sam (uz pomoć). Naime, ja ne znam na koji način trebam (i da li trebam) sada obavijestiti osuđenika na koji račun da mi isplati iznos. Da li da mu pošaljem pismo-obavijest poštom? Da li on može reći da obavijest nije primio i da mi nema kako platiti? Ne znam zapravo što sada. Citiraj
bovu odgovoreno: 14. siječanj 2011. odgovoreno: 14. siječanj 2011. protivnu stranu obavjestite (pismeno preporučenoi sa povratnicom) da izmiri dug po sudskoj odluci . ako u primjerenom roku ne izvrši traženo obratiti se javnom bilježniku radi ovrhe. zastara potraživanja po sudskoj odluci je 10 godina. imaš vremena a kamate rastu (14%/g) Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.