Jump to content

radno pravo


anonimno

Preporučene objave

Moram priznati da bas ne razumijem sto ste napisali.

 

Pa nista ne morate napraviti, osim mozda ako zelite no pitanje je ide li vam ovaj prijedlog na ruku ili ne, zeli li vam pomoci poslodavac ili vas prevariti.

 

Mozete li dobiti isti dan ugovor ili potvrdu da ce vas zaposliti? I zasto ne mozete docekati da likvidira firumu pa teko onda da vas zaposli u toj drugoj?

 

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ne morate to učiniti. Ništa se ne mora, osim ...

Da sam na Vašem mjestu, to ne bih učinila, jer mi nije baš "čista" namjera tog Vašeg poslodavca. Eventualno bih mu uvjetovala: sporazumni raskid postojećeg ugovora o radu uz potpisivanje novog ugovora o radu i to tako da nema prekida radnog staža (npr. s današnjim danom prestaje postojeći ugovor o radu, a sutrašnjim danom ide novi).

Nemojte ništa potpisivati dok niste posve sigurni u ono što potpisujete.

Neka Vam poslodavac obavezno uruči primjerak prijave na mirovinsko osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

istina postoji takva mogućnost gdje se sporazumom prenosi radnik u drugu firmu naravno uz odredbu sporazuma da se prenose i sva njegova prava.......ali postoji jedna caka zbog čega to poslodavci rade a to je da se na takav način rješavaju viška zaposlenika kad u prvoj firmi ispune kvotu radnika sa otkazima kao viškom prebacuju ih u drugu firmu i nakon par mjeseci dadu otkaz..... imam jednu parnicu sa "razmaženim radnikom" koji kaže, tj. njegov Odvjetnik da radniku kod prethodnog poslodavca radni odnos nije niti prestao odnosno da je isti radnik imao dva istodobno zasnovana radna odnosa ......mislim ne znam da li otkinut od smijeha ili plakat na takvo što...

je napisao:

NEMOJTE TO RADITI!

Neka vam on jednostavno napiše obavijest da ti se postojeću ugovor o radu tog i tog datuma prenosi na novog poslodavca. I jako bitno: da ti sva prava ostaju iz prošle firme. To se inače konkretno misli na radni staž i takve stvari.

Kod mene u firmi se to radilo i sve je ok.

:-D
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija