Jump to content

Obrtnik - jamac - ovrha


labins

Preporučene objave

Poštovani,

Ukratko, jamac sam po nenamjenskom kreditu koji dužnik ne otplaćuje uopće, pa mi je stigla ovrha na plaću prije nekoliko mjeseci. Potpisao sam izjavu o suglasnosti zapljene 1/3 plaće kod JB i tu je sve jasno.

 

Zanima me kako bi stvari funkcionirale u slučaju da dam otkaz i otvorim svoj obrt? U slučaju da imam svoj obrt i jedini sam zaposlen u njemu od čega bih morao plaćati tu 1/3?

 

Hvala na cijenjenim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, no pošto obrtnik nema fiksnu plaću kako znati koji iznos se mora uplaćivati?

 

Da li je u redu ako se uplati npr. 1/3 poduzetničke plaće? Pretpostavljam da se izračunaom "davanja" u MIO i HZZO može doći do izračuna nekakve netto plaće pa od toga odvajati 1/3 za ovrhu?

 

Hvala unaprijed na uvaženim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislite uplatiti 1/3 prosječne poduzetničke plaće ili cijelu pa da vam uzimaju trećinu?! U ovom drugom slučaju, koji mi jedino ima smisla savjetujem da kontaktirate vjerovnika (ovrhovoditelja) kako bi se sa njime dogovorili o nastavku plačanja kredita i prebacivanje obveze s vašeg računa na račun obrta (kad ga otvorite). Prosječna poduzetnička plaća za 2010. godinu je bila oko 8500 kuna, prosječna hrvatska "radnička" plaća je bila 5400 kuna neto, mislim da će vjerovnik pristati na takav razvoj u kojem bi plaćali više ili bar jednako kao i prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija