labins objavljeno: 25. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 25. siječanj 2011. Poštovani, Ukratko, jamac sam po nenamjenskom kreditu koji dužnik ne otplaćuje uopće, pa mi je stigla ovrha na plaću prije nekoliko mjeseci. Potpisao sam izjavu o suglasnosti zapljene 1/3 plaće kod JB i tu je sve jasno. Zanima me kako bi stvari funkcionirale u slučaju da dam otkaz i otvorim svoj obrt? U slučaju da imam svoj obrt i jedini sam zaposlen u njemu od čega bih morao plaćati tu 1/3? Hvala na cijenjenim odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 25. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2011. Obrtnik je, u provođenju ovrhe i granici svoje odgovornosti u cijelosti izjednačen sa fizičkom osobom,uz ista ograničenja mogućnosti provedbe ovrhe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
labins odgovoreno: 26. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. Hvala na odgovoru, no pošto obrtnik nema fiksnu plaću kako znati koji iznos se mora uplaćivati? Da li je u redu ako se uplati npr. 1/3 poduzetničke plaće? Pretpostavljam da se izračunaom "davanja" u MIO i HZZO može doći do izračuna nekakve netto plaće pa od toga odvajati 1/3 za ovrhu? Hvala unaprijed na uvaženim odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 26. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. Mislite uplatiti 1/3 prosječne poduzetničke plaće ili cijelu pa da vam uzimaju trećinu?! U ovom drugom slučaju, koji mi jedino ima smisla savjetujem da kontaktirate vjerovnika (ovrhovoditelja) kako bi se sa njime dogovorili o nastavku plačanja kredita i prebacivanje obveze s vašeg računa na račun obrta (kad ga otvorite). Prosječna poduzetnička plaća za 2010. godinu je bila oko 8500 kuna, prosječna hrvatska "radnička" plaća je bila 5400 kuna neto, mislim da će vjerovnik pristati na takav razvoj u kojem bi plaćali više ili bar jednako kao i prije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.