Jump to content

rješenje suda


nadida

Preporučene objave

Sud je nakon 2-godišnjeg sudskog procesa donio odluku/presudu u moju korist dana 18.01.o.g.(radilo se o tužbi između 2 trg.društva zbog neizvršenja ugovornih obvezi i nepovrata sredstava na ime uplaćenog avansa po ugovoru koji nije odrađen). Sutkinja je u usmenom priopćenju odluke/presude napomenula da je rok za žalbu 15 dana i da će pismeno rješenje stranke u postupku dobiti na kućnu adresu! Zanima me sljedeće i konkretno:

1. Koliki je zakonski rok suda da pošalje pismeno rješenje presude?

2. Da li eventualna žalba odgađa rješenje ili ne?

3. Da li presuda stupa na snagu danom odluke (18.01.2011.) ili danom dostave/primitka rješenja presude?

 

Molim vas brz odgovor kako bih mogla reagirati na eventualne nepravilnosti suda i sl., s obzirom da iako je presuda u moju korist cijeli proces je bio praktički maltretiranje za mene, jer iako je tuženik iznosio hrpu neistina, sudac je cijelo vrijeme ušutkavao mene i nije mi dao do riječi!

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u rou 15 dana od dana primitka presude ako nije drugačije propisano.Ako je spor iz nadležnosti trgovačkog suda rok je osam dan.Tek nakon primitka presude u pisanom obliku teku rokovi.A ako je to prvostupanjski postupak dakle općinski sud ili trgovački sud a ne Visoki trgovački sud onda bilo koja žalba jedne ili druge strane tužitelja ili tuženika onemogućava njenju pravomoćnost odnosno ovrhu.Mora se dostaviti presuda strankama u roku 30 dana od dana donošenja čl.337. ZPP.Ima više vrsta presuda,na temelju priznanja,djelomična,u slučaju ogluhe,sporovi male vrijednosti do 10.000.,kn i druge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija