Jump to content

info molim


01wish

Preporučene objave

hvala burn i legal_2010 na odgovorima

 

pitam se čemu prigovor da se ukine ovrha, ako ću do vremena otvaranja eventualnog ročišta već odavno ovrhu otplatiti?

 

neosnovana je naime, jer mi 7 god nije dostavljena informacija o postojanju duga (koji je postojao tada, ali je i plaćen, samo dokaz nakon 7 godina nemam)...dakle, ništa od svega.... :(

 

što mi pomaže požurnica u ovom slučaju? da li ja mogu nešto napraviti xy mjeseci nakon otplaćene ovrhe, ako nemam dokaz o uplati, imam samo žalbu za neurednu dostavu?

 

hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate namjeru otplatiti dugovanje u cjelosti, prigovor nije bilo ni potrebno ulagati. Ako nemate nikakav dokaz o prijašnjim uplatama, nažalost, teško da će sud presuditi Vama u korist, a to znači da ćete osim dugovanja utvrđenog u ovršnom postupku morati podmiriti i parnični trošak jer je pranica pokrenuta Vašim ulaganjem prigovora.

 

Požurnica služi možebitnom ubrzanju zakazivanja ročišta ili neke druge radnje od strane suda, no ako je sudac pretrpan, niti požurnica neće puno pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legal_2010

 

hvala na odgovoru...

 

dug će se podmiriti svakako, puno prije eventualnog ročišta (još 3-4 mjeseca otplate), ali bi me zanimalo mišljenje o sljedećem:

 

- ja nisam znala x godina da postoji neevidentirana uplata (jer me nitko nije o tome obavijestio); nije mi bila namjera nešto ne platiti i sama sebi nalijepiti zatezne kamate

 

(po tome mi mogu poslati sad ovrhu na sve račune plaćene prije 5, 7, 9 godina...jer nisam ni dužna čuvati uplatnice tako dugo)

 

- zakon kaže da trebam znati za postupak koji se vodi protiv mene, dobiti poziv na ročište odnosno priliku da kažem nešto u svoju obranu... a nema niti jedne dostavnice za obavijest, poziv, prijedlog rješenja, rješenje...ništa

 

- imali su ispravnu adresu, kako privatnu, tako i od poslodavca (vidi se u spisu), pa ipak nisu napravili dostavu

 

zar se ne mogu žaliti u parnici - ne za dug (jer mi je jasno da nemam dokaz o uplati),ali za iznos zateznih kamata (jer je to njihova zarada zbog neobavještavanja mene o gore navedenom)?

 

hvala puno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija