Jump to content

Pravo na naknadu s biroa


duck

Preporučene objave

Poštovani forumaši molim Vas za pomoć.

Naime moja sestra radi u privatnoj firmi koja će se za nekoliko dana zatvoriti zbog smrti vlasnika firme. Njoj+ ostalim radnicima nije isplaćivana plaća, niti su plaćeni doprinosi unatrag 20 mjeseci. Da li će oni imati pravo na naknadu s biroa obzirom da nemaju što priložti o prosjeku plaće kada se budu prijavljivali?

Drugo pitanje:

U slučaju da nekim divnim čudom imaju pravo na naknadu, svi su oni dužni i po 30.000 kn. na razno-raznim karticama. Da li im FINA sjeda na to što dobiju s biroa, obzirom da su opomene davnih dana stizale im na kućnu adresu od kartičnih kuća?

 

Hvala Vam svima koji mi znate odgovoriti na postavljena pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imaju pravo na naknadu s hzzz, ako su ostvarili uvjet dužine radnog odnosa,i prijavili se u roku od 30 dana. Jedino im naknada neće biti računana prema prosjeku, nego če ga obračunati prema važećem minimalcu . Naknade za nezaposlene su izuzete od ovrhe, ali za to moraju otvoriti poseban račun i obavijestiti Finu. Imate sve lijepo objašnjeno na Fininim stranicama http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1488

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

NEznam kako bi dobili novčanu naknadu kada im nisu plaćeni doprinosi..Moje laičko mišljenje je da bez uplaćenih doprinosa za zdravstveno i mirovinsko ne mogu upisati radni staž u knjižicu pa tako i ne mogu dokazati koliko su vremena proveli na radu...Inače potrebno je ostvariti barem 9 mj. nepretanog radnog odnosa za pravo na naknadu, a isto tako se računa i vrijeme provedeno na bolovanju,porodiljnom i sl. nakon isteka ugovora ako je za to vrijeme primao plaću prema propisima o zdravstvenom osiguranju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija