Jump to content

Investitor u problemima


maverick25

Preporučene objave

Pozdrav,

da objasnim situaciju.

Na odredjenoj cestici je sagradjena zgrada i trenutno je u tijeku postupak etaziranja, koji bi trebao biti gotov kroz 2-3 tjedna. No, ta se cestica jos uvijek vodi kao zemljiste. Uporabna dozvola je dobivena i neki dan postala pravomocna.

 

No, investitor je u problemima i od prije mjesec dana, zbog smrtnog slucaja djelatnika, postoji privremena mjera zabrane otuđenja, opterećenja i raspolaganja. To je postavila njegova obitelj, ali na iznos koji je 60 puta manji od vrijednosti novoizgradjene zgrade. Dakle, ta plomba je na zemljistu.

 

Nas investitor uvjerava da cemo dobiti kupoprodajne ugovore do sredine mjeseca i da cemo se onda uredno moci uknjiziti kada se uvedu podulosci na cestici, ali ostaje ta plomba a oni ce se obvezati tabularnom izjavom da skinu tu plombu.

 

Takodjer, investitor ima blokiran racun i bojimo se da im uskoro prijeti stecaj. Stanovi su svi placeni i isplaceni davno.

 

Moja pitanja su sljedeca.

 

1. Da li je stvarno moguce uknjiziti se ako trenutno postoji ova mjera nakon sto se cestica raspise po poduloscima?

 

2. Ukoliko investitor (koji je d.O.o) ode u stecaj, sto se dogadja sa stanovima koji su svi isplaceni, postoje predugovori, postoje dokazi placanja no jos ne postoji kupoprodajni ugovor? Ulaze li ti stanovi u stecajnu masu?

 

3. Da li je moguce da se npr. banka jos nakaci na to ako im ovi duguju, bez obzira sto nije zemljiste pod hipotekom?

 

4. Ukoliko ipak (sto ne mogu i ne zelim vjerovati da je moguce u nasoj drzavi) sve ode pod zapljenu, koliko je dobar meni dokaz priznanice, predugovor, kredit od banke da ja dokazem da sam ja taj stan platio i da li je moguce da ga oni prodaju na drazbi i jedan dan mi pokucaju na vrata i kazu da je ovo njihov stan a ja taj stan platio?

 

Nadam se da ste dobili dojam sto me muci i zanima me koliko je ovo opasno da bih izgubio stan i trebam li se bojati. Dakle, koji su moguci scenariji.

 

Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Nažalost, vidim da Vam nitko nije odgovorio! Ali mene zanima da li se Vaša situacija šta uspjela riješit, kakvo je sad stanje s ZK izvadkom i svime?

 

Ja pokušavam kupit stan, ali svi imaju neke terete ili te neke privremene mjere zabrane otuđenja, opterećenja i raspolaganja nekretninom, jako teško mi je naći stan koji mi se sviđa i da su papiri čisti. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hitno prije nego li se otvori stečajni postupak morate u sudskom postupku ostvariti upis založnog prava hipoteke dakle prisilno kao sredstvo osiguranja vaše dospjele tražbine a ako vas zanima zašto ,zato što tada vaše potraživanje u stečajnom postupku ima karakter razlučnih prava odnosno ima prednost u naplati svojih potraživanja osoba koja ima upisanu hipoteku, radi se o strućnim stvarima i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija