Jump to content

nesporazum oko zemljišta


resnonverba

Preporučene objave

Pozdrav!

Zanimam me samo par informacija vezano za prodaju zemljišta. Naime, pred jedno tri- četiri godine moji su prodali zemljište iza dvorišta koje je bilo čestica za sebe. Na prodaju su se odlučili nakon djedove smrti jer zemlju više nitko nije obrađivao. Kupci su nas isplatili i dogovor oko prolaska do zemljišta su sporazumno sklopili- oni su bili slobodi koristiti se našim dvorištem da prođu do zemljišta, znate, zbog dobrosusjedskih odnosa..Stvar je u tome da je djed pred nekoliko godina spojio tu česticu sa dijelom dvorišta kako bi u slučaju gradnje ceste dobio veću isplatu. Nitko u obitelji nije znao za to,( djed se na katastru uspio dogovoriti, ni sama ne znam kako, pa se, uz svoj potpis, potpisao i umjesto bake..) a ni kupci nisu dobrih godinu i pol tražili pravo na korištenje polovice dvorišta. Ispada da smo uz zemljište prodali i dio dvorišta po cijeni zemljišta, što nam naravno nije bio cilj.. I jednog dana su oni nama priopčili da imaju pravo i na dio dvorišta, onako iz vedra neba. Znam da ni oni za to nisu dugo znali. ali je obavljeno mjerenje, koje je pokazalo da su oni u pravu. Pitanje je zašto više od godine dana nisu pisnuli o tome, ako već tvrde da su točno znali što kupuju?! Njihov odgovor je nešto tipa; znamo da ste bili potreseni smrću supruga pa eto nismo vas htjeli uzrujavat..Sve to meni jako smrdi..Moji su pokrenuli tužbu pred oko godinu dana i presuđeno je u korist kupaca, stoga je s naše strane uložena žalba i sad se opet saslušavaju svjedoci, koji svi svjednoče u našu korist, jedini njihov svjedok je njihov javni bilježnik koji im je ovjeru obavio za manju cijenu, pa se odmah porez manje platio, znate već..

Nije mi jasno kako sud može NE UZETI U OBZIR maltene krivotvoreni potpis za koji stoji da je bakin, a jasno se vidi da ona nije imala pojma o tome. Koko mogu ne uzeti u obzir da su ti ljudi šutjeli o tome više od godine dana jer ni sami nisu znali da je došlo do nesporazuma i sad tjeraju pravdu na svoje..Evo, oprostite na opširnosti, ali nadam se nekom savijetu,

Unaprijed hvala,

Kristina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanje Kristina,

jedno pitanje,kada ste sklapali kuporodajni ugovor sa kupcem dali ste u zemljišno knjižnom odjelu (gruntovnici)izvršili uvid u stvarno stanje kat.čest.koju ste namjeravali prodati jer za istu ste morali izvući vlasnički list ne stariji od 6 mjeseci (radi kuporodaje i kako bi uvjerili kupca da je nekretnina uknjižena na vas)?????zanima me što je pisalo u tom vlasničkom listu,dali kat.čest koja je bila odvojena od vašeg dvorišta ili je i dvorište bilo upisano u tom z.k.ul.???

:cita:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio je upisan i dio dvorišta, samo što niti vlasnik niti kupac nisu detaljno pročitali, to je nešto fascinantno. Vjerovali su si na riječ, dok kupac nije shvato da je bolje prošao.

 

U vezi suđenja, presuda općinskog poništena je od strane županijskog suda, i sad se postupak ponavlja.

Ako smijem pitat, prema vašim procijenama, kolike su nam šanse?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.takve stvari nikad ali baš nikad ne raditi bez odvjetnika jer da ste sklapali kupoprodajni ugovor preko odvjetnika tada bi mogli njega tužiti za nemarnost a ovako,ono što piše u zem.knjigama to je za sud relevantno sud može prihvatiti vašu neukost na koju se možete pozivati,jer nitko ne kupuje nešto što zasigurno nije provjerio u zemlj.knjigama a to su vaši kupci,Ja bih da sam na vašemu mjestu predložio svjedoke koje zasigurno imate da posvjedoče ŠTO JE TOČNO BIO DOGOVOR(PREDMET) KUPOPRODAJE,ako treba tražio bi i izlazak sutkinje na licu mjesta kako bi se UTVRDILO ČINJENIČNO STANJE PREDMETA ZAMJENE.Tada bi kupac morao dokazati kako je on to kupio nekretninu a nije niti vidio VLASNIČKI LIST za istu(što nije moguće).kupac mora priložiti kupoprodajni ugovor te vl.list prilikom upisa u zemlj.knjige pa tako NEMOŽE REĆI DA NIJE ZNAO da je kupio i vaše dvorište,već se uredno na istoga uknjižio.u svakom slučaju treba vam dobar odvjetnik za imovinsko pravna pitanja i mislim da imate šanse dokazati da su kupci u vrijeme upisa vlasništva na kupljenoj nekretnini stekli vlasništvo i nad nekretninom koja im ne pripada tj.nije bila predmet kupoprodaje.

 

lijep pozdrav :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija