Jump to content

Kucni ljubimci na radnom mjestu


skalonja

Preporučene objave

Lijep pozdrav

nisam siguran jesam li otvorio temu na pravom mjestu ili treba ici u "razno"...

u svakom slucaju nisam uspio niti naci istu temu, pa imam pitanje.

Smije li zaposlenik dovoditi na radno mjesto svog kucnog ljubimca (psa, macku, zlatnu ribicu, pauka...)? Propisuje li koji zakon ovu tematiku, s obzirom da tvrtka nema nikakav doneseni unutarnji pravilnik o ovome? Ukoliko nema zakona koji ovo propisuje, smije li Ravnatelj tvrtke ili nadredjeni svom zaposleniku zabraniti da na radno mjesto donosi svog kucnog ljubimca, ponavljam da tvrtka nema unutarnji pravilnik koji ovo propisuje?

 

hvala na odgovoru/ima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrati pažnju na naziv 'kućni ljubimac'. Dakle kućni, a ne 'radni'.

 

Poprilično je velika razlika između psa i pauka u malom terariju, a stav nadređenih uvelike ovisi i o radnom mjestu.

Tako bi dovođenje psa u ured bilo neprimjereno, ali ako si šumar, onda možda i nije neprimjereno.

Rekao bih da je nadređeni ili ravnatelj i te kako mjerodavan zabraniti ili izuzetno dozvoliti takvo nešto.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to stoji, NORMALNO je normalnom covjeku drzati svoje zivotinje kod sebe doma, kucne ljubimce - kuci, ali sta je s neuvidjajnim i NENORMALNIM osobama? Kako ih legalno natjerati u tome da si pse drze doma, a ne da ih dovode u ured?

Da, radim u javnoj sluzbi...

Covjek je zamoljen da ne dovodi psa u ured, ali kaze da ne postoje pravne osnove da se njega sprijeci u tome. Sve je puno dlaka, smrdi, narocito zimi kad se ne provjetrava cesto...

Pa se pitam mora li sve ici do Ravnatelja koji bi onda trebao donijeti nekakvu odluku ili zabranu o tome da se zivotinje ne dovode na posao ili se jednostavno mogu izvuci NNxy/xy i reci cuj "prijatelju" ovdje lijepo pise...?

 

a to sto je normalno ili ne, nisam pravnik ali mislim da se pravo ne temelji na logici :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

skalonja je napisao:

Kako ih legalno natjerati u tome da si pse drze doma, a ne da ih dovode u ured?

Da, radim u javnoj sluzbi...

Covjek je zamoljen da ne dovodi psa u ured, ali kaze da ne postoje pravne osnove da se njega sprijeci u tome.

 

Puno toga nije u zakonima i propisima izričito navedeno, ali ne znači da je zato dozvoljeno ili prihvatljivo.

Npr. u zakonu nigdje izričito ne piše da je zabranjeno hodati gol po cesti. Ili još bolji primjer - nigdje nije propisano sa se svaka osoba treba bar svaka dva-tri dana otuširati ili okupati - je li onda prihvatljivo da se netko tko tamo radi ne opere godinu dana?

 

Ja bi uputio ravnatelju dopis (možda i anoniman) da se jedan ured njegove javne službe pretvara u psetarnicu ili azil za pse, sa svim nehigijenskim posljedicama. I da bi promišljen i mudar ravnatelj to radije rješio prije nego za to doznaju mediji i oni koji su ga postavili na tu dužnost.

Neka ravnatelj traži članke zakona i propisa koji su tu primjenjivi.:frajer:

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolege,

ja ne vidim zakaj živine nebi smele u radni prostor(na kratko). Naravno ak bi štele. Kaj čisto sumnjam s obzirom na to kaj se u tom bespuićima događa.

Ali ak bi neko branil ili ak nema zakona o tom j bi to dopustil i dal Precedniku Vladeku (i gemišt bi mu platil) da nekaj propiše svezano za to. valjda ga nikaj nebi pojelo ak bi to dozvolil...recimo da si na posel dopeljamo priemrice tigra. On mi je lepi a osim toga mogel bi bit i koristan pogotovo ak je ljudožder...samo neznam jel bi baš papal one koje bi trebalo po mom odabiru. Sumnjam da su jestivi.

A inaće to je normalno da toga ...oponašatelja živine ima... po inim prostorima de su zaposleni(razlikovati one koji rede) po kojekakvim državnim,bankarskim i drugim pisarnicama u kojima kad trebaš od papira nekaj shodit naletiš na leglo udava i ljutica svake vrste.O primatima nebi iz čistog poštovanja...ni konjima ...su mi prelepi...magarci a i oni mi nisu grdi...mrava i njih u konzumu ...svi u crvenom....rade rade rade i šute...dakle svakak mislim da bi ŽIVINU trebalo ZAŠTITITI od ljudi...pa tak nebi ja ipak do one dolaze u radne prostore preveć...samo po potrebi ...stres je to...mogle bi mesto v ZOO-u pozavršavat Jankiću a to ni humano...bar tak većina kaj ni nutra bila misli...a većina bi morti trebala tam malo otit...da se nekaj nafčiju...

Eto kad ste :brije: vi kolege ,sam i ja. :skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija