Jump to content

hitno mi treba pravni savjet


robi0810

Preporučene objave

imamo jedan problem nadam se vašem savjetu.

 

suprug je jamac bratovoj ženi na 2 kredita, jedan kredit redovito otplaćujemo 4 godine. međutim danas se desilo sljedeće:

najprije su mu iz pbz banke iz plaće uzeli preko 2300 kn duga kredita kojemu je on jamac na račun je sjelo 1700 kn koji su blokirani jer je otp banka preko fine blokirala račun da bi danas popodne uzeli do zadnje lipe sve ovrha otp banke. dakle zadnju lipu plaće su mu uzeli??? dali je to moguće? i kome se trebamo obratit?? napominjem da ima i svoj kredit od 1300 kn koji nije podmiren jer su ove dvije banke uzele i zadnju lipu koju je dobio.

uzeli su mu zadnju lipu za njezine kredite išli smo kod nje najprije nam se skrivala i nije se htjela javit na kraju smo uspjeli do nje i naravno onda da nemože ništa nije nam dala niti kunu. a račun nam je blokiran čak su nam rekli da blokada traj 4-5mj.

neznam kako su mu mogli uzet zadnju lipu šta nebi trebali 1/3 plaće pustit

molim Vas za neki brzi savjet kako i šta napravit

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam odvjetnik ali mi je poznato da se to može riješiti na naćin da se ode u finu i tamo potpiše dokument temeljeg kojeg vam fina otvori posebni račun na koji poslodavac uplačuje iznose koji su izuzeti od ovrhe, bez obzira kakav ste ugovor i kome potpisali, jer je ovršnim zakonom izuzet dio od 2/3 prosjećne plače u RH, to je oko 3.500 kn,a sve drugo je protu Ustavno, i to vam uplačuju na taj posebni račun pa s tim sredstvima po volji raspolažete, ali samo u banci podižete taj novac.

 

nadam se da sam pomogao osobnim saznanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija