Jump to content

alimentacija 2 dio


nena30

Preporučene objave

Živim sa suprugom i dvoje malodobne djece . Zanima me, suprug ima vanbračno dijete i treba plaćati alimentaciju da li možda netko zna kako sud određuje alimentaciju za to vanbračno dijete kad mi već imamo dvoje djece. Kolika su prava tog djeteta i da li on po zakonu mora to dijete viđati ili ne i što je bolje da li se dogovoriti oko alimentacije ili sve pustiti sudu da riješi. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud određuje alimentaciju prema dobi djeteta i prema prihodima oca. U ovom slučaju sud uzima u obzir i to što vaš suprug uzdržava još dvoje djece koje ima s vama. Pravo vanbračnog djeteta je izjednačeno s pravima vaše zajedničke djece. Što se tiče viđanja djeteta, neka vaš suprug postupi onako kako misli da je ispravno i onako kako mu nalaže savjest, radi se o njegovom djetetu. Iz vaših napisanih riječi ne mogu se oteti dojmu da vi niste baš oduševljeni time da on viđa svoje dijete. To dijete vama nije prijetnja i ono nije ništa krivo niti je tražilo da se rodi. Podržite supruga u tome da viđa svoje dijete. I ono treba oca isto kao i vaša djeca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je ako se otac i majka djeteta mogu dogovoriti bez tužbe i ako će se uredno pridržavati dogovorenog - onda nema troškova suda. Problem može nastati ako jedna strana prestane poštovati dogovor. Vaš suprug i majka njegova djeteta neka se obrate Centru za socijalnu skrb i pokušaju dogovoriti oko uzdržavanja djeteta bez suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gledaju se potrebe djeteta i mogucnosti roditelja.

to ce vas pitati na sudu, donesite potvrde, nalaze, racune i sve sto imate. ocigledno je da su potrebe vaseg djeteta vece nego djeteta koji nema poteskoca u razvoju.

informirajte se o vlastitim pravima ( primate li djecji doplatak?)putem raznih foruma. ne smijem ih sada navoditi, ali lagano cete ih naci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija