Jump to content

pravo na dječji doplatak


Glazbenica

Preporučene objave

Imam dijete u 1. razredu srednje škole, te prema Rješenju o pravu i isplati doplatka za djecu ono je vrijedilo od 1.3.2010. do 28.2.2011. U proteklom mjesecu, prikupljajuči dokumnetaciju za prijavu za ovu godinu, saznala sam da su isplate obustavljene prošle godine, jer mi je kćerka navršila 15 godina (u srpnju 2010).

Kako ja prvi puta u životu šaljem dijete u srednju školu, nisam znala niti pravodobno bila informirana da trebam dostaviti potvrdu o nastavku školovanja kada mi dijete navrši 15 godina života. Smatrala sam da mi rješenje vrijedi prema navedenom datumu, te da samo trebam opet pripremiti dokumentaciju za naredni period.

Da li ja imam pravo na retroaktivnu isplatu po navedenom rješenju, jer je ono zakonski vrijedilo za taj period, a iz priložene dokumentacije pripremljene za ovu godinu, vidljivo je da je kćerka nastavila školovanje.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

 

Službenice, u uredu gdje sam podnosila prijavu za ovu godinu, rekle su mi da bi imala pravo na retroaktivnu isplatu u slučaju da sam podnijela zahtjev u 12 mj. prošle godine, ili čak i u 1.mj ove godine. No, sada je kasno, te mi neće biti odobrena retroaktivna isplata (navodno to šalju u Zagreb, i do sada nikad nikome nisu pozitivno odgovorili na takav zahtjev).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošaljite pisani prigovor recite da niste pravnica i niste znali zakon tj zakonske odredbe a kako ispunjavate i ispunjavali ste uvjete pa stoga molite da Vam se odobri jer Vaše dijete je imalo pravo tj ispunjavalo uvjete zakonske i dalje ispunjava..a to što Vam službenici pričaju često nemaju pojma i samo pričaju da im prođe dan...savjetovala bi Vam da se obratite Vi direktno u Zg Mirovinskom i pojasnite situaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Dobila sam od govor iz HZMO da sam bila dužna dostaviti potvrdu o školovanju početkom školske godine, a budući da je nisam dostavila i time dokazala da dijete redovito pohađa školu, prestaje pravo i obustavlja se isplata bez donošenja rješenja. Budući da sam šk. potvrdu dostavila 18.2.2011. kao prilog zahtjevu za nastavno ostvarivanje prava na doplatak u 2011., potvrda se uzima kao novi zahtjev te se datum od kojeg pripada pravo na doplatak za djecu uzima u smislu članka 23. stavka 2. Zakona odnosno datuma dostavljanja šk. potvrde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Poštovani,do prošlog mjeseca sin mi je uredno primao dječiji doplatak,uvećan za 500 kn kao treće dijete,ali su obustavili isplatu za ovu školsku godinu,jer je on 5-a godina medicinske škole,i službenica mi kaže da on ne može dobit doplatak jer ta 5-a godina kao nije srednja škola,što me je iznenadilo,dali je ona u pravu,ili se tu nešto može napravit??

Uredno je dobio potvrdu od svoje škole da pohađa normalnu 5-u godinu Srednje Medicinske škole,i za mene je to glupo da on ide u srednu školu,a HZZO mu to ne priznaje!?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

poštovani,

dobila sam posao u inozemstvu, imam sina koji je prvi srednje, pa da ne prekida skolsku godinu , on ce je zavrsit u hrvatskoj, skoluje se u drugom gradu, smjesten je u srednjoskolskom đačkom domu.

zanima me da li ja imam pravo podnijeti zahtjev za djecji doplatak s obzirom da cu radit u drzavi koja je EU članica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija