Jump to content

Rad na određeno vrijeme


fafarinka

Preporučene objave

Krajem 2006. godine sklopila sam ugovor o radu s javnom ustanovom u lokalnoj samoupravi. Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme „do povratka zaposlenice s rodiljnog dopusta, odnosno bolovanja“. Sredinom 2008. godine raspisuje se natječaj za ravnatelja iste ustanove i za ravnatelja se imenuje zaposlenica koju zamjenjujem (tada još uvijek na bolovanju). Ona direktno s bolovanja stupa na ravnateljsko mjesto,a ja bez prekida ostajem na istom i potisujem Aneks Ugovora o radu u kojem se odredba „do povratka zaposlenice s rodiljnog dopusta, odnosno bolovanja“ mijenja s „do povratka zaposlenice s radnog mjesta ravnatelja na navedeno radno mjesto“.

Zanima me : prvo,da li ovakvo „čuvanje“ radnog mjesta za djelatnika koji je imenovan na rukovodeće mjesto ima uporište u zakonu; i drugo, trenutno imam četiri i pol godine neprekinutog rada na određeno vrijeme na istom radnom mjestu ,a sljedeće godine kad ravnateljici istekne prvi mandat ja ću imati skoro šest godina neprekidnog rada na određeno vrijeme na istom radnom mjestu. Da li je ovo u skladu s Zakonom o radu i da li u zakonu imam uporišta za tražiti od ustanove sklapanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija