Jump to content

molio bi pomoć


The_Man

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Naime dobio sam od svoga pokojnog oca darovnim ugovorom njegovu imovinu još tada kao maloljetan, međutim sad se sprema ostavinska rasprava a on ima kćer koju sam u 23 godine vidio jedanput u životu i ona je pozvana pa se bojim jel bi ona mogla dobit kakav nužni dio, nije tu kraj priči,zadnjih godinu dvije se teško razbolio i mama je potpisala skrbništvo nad njime te mu je oduzeta poslovna sposobnost, zanima me onda jeli taj njen ugovor pobija ovaj moj i jeli može onda dobit taj nužni dio?

 

 

u naprijd hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nije ništa izmanipulirala, čovjek je bio teško bolestani ona je dobila preko socijalnog da se skrbi o njemu, nije znao pred kraj ništa te su mu odmah uz skrbništvo oduzeli poslovnu sposobnost što po nekoj logici sva imovina njegova automatski prelazi na nju samo neznam šta s ovim darovnim ugovorom da izjavim da se odričem imovine u maminu korist jer na njeno nemože dobit ništa kolko sam čuo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša majka time što je postala skrbnik nije postala vlasnik imovine. Njegova kćer ima pravo na nužni dio i to joj ne možete osporit. Ali uzmite u obzir da ako su vam roditelji bili u braku samo pola je očevo, što znači da kćer ima pravo na nužni dio (1/2 zakonskog) samo od njegovog dijela.

Ako imate darovni ugovor bez datuma, znači iz kojega se ne vidi kada je napisan, stvar je u potpunosti riješena u vašu korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovaj moj ugovor o darivanju ima datum 29.10.1991. i još stoji da darodavac za sebe i svoju suprugu zadržava na darovanim nekretnimama pravo doživotnog uživanja, moje ime je sprovedeno i u zemljišnoj knjizi te imam riješenje sa suda u kojem se utvrđuje pravo vlasništva na zemljište i nekretnine jel taj ugovor o darivanju dovoljan il ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

The_Man je napisao:

Mistral je napisao:

ne 100€ nego 615,00 kuna (500+PDV23%)

 

 

ne dam niti centa niti 0 lipa ( 0 +PDV23%), ODVJETNICI SU NAJVEĆA MAFIJA U HRVATSKOJ POSLIJE SUDACA, ONDA SLJEDE KEROVI (MURIJE) TE TRI STAVKE SU UNIŠTILE OVU DRŽAVU!

 

Poštovani,

 

još jedan ovakav komentar i brišem temu. Da, pravni savjeti se naplaćuju, osim onima koji znaju pa i ne trebaju pitati druge (kao i sve drugo). Molim Vas da se ponašate kulturno a omalovažavajuće komentare zadržite za sebe, pogotovo u ovoj situaciji gdje tražite pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija