Jump to content

pripravnički sa 30 god.?


lock

Preporučene objave

Samo naprijed...jedna moja prijateljica je diplomirala sa 29, dobila pripravnički sa 30., a i ja sam pripravnički počela odrađivat sa 29 godina. :-) Nikad nije kasno, samo puno strpljenja...

 

p.s. Uostalom, pretvori to u svoju prednost prilikom razgovora za posao. Kaži da imaš dijete, pa se ne moraju bojat kako ćeš pobjeći na porodiljni :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaš pravo na poticaje jer imaš 30 god. To je točno.

Advokat će prije uzeti nekoga tko ima pravo na poticaje. I to je točno.

Ali zamisli da si ti advokat?!

Bi li uzela nekog tko nema pravo na poticaje a pokazao se dobar na testiranju ili nekog s poticajem ali nema blage veze.

Puno je advokata koji zarađuju toliko novca da im tih 1600 mj.(ili koliko već) nije presudno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na poticaj za zapošljavanje ima dugotrajno nezaposlena osoba ( koja je više od 12 mjeseci na birou ) starija od 25 god., bez obzira na radni staž i razinu obrazovanja. E sada slijedi kvaka- poticaj dobivaju poslodavci a ne mi nezaposleni, pa treba dobro provjeriti na birou kakve uvjete mora ispuniti poslodavac/odvjetnik da bi se to uopće moglo realizirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svježe informacije o mom slučaju, pa možda nekome i pomognu. :kavica:

 

Dakle, što se tiče tih 30 god, pripravnički staž uz subvenciju dobiva osoba do 29 god ( ja sam prestara za to), ali ako nađem privatnika koji bi me uzeo za pripravnički staž, on može dobiti subvenciju jer prima nezaposlenu osobu koja je duže na birou (u pravilu najmanje jedna godina u komadu). Privatnik za to dobije 36000 kn ( ne znam da li to njemu ide u džep ili je to dužan nama isplatiti)i mora garantirati da ćemo biti kod njega 12mj.

 

Radi se o tome, da sam ja za vrijeme porodiljnog bila ispisana sa biroa ( ne na moj zahtjev) i od države sam godinu dana dobijala dj.doplatak. I tek sam se pred 7mj upisala opet na biro ( nakon isteka porodiljnog) i ne mogu obaviti pripravnički dok ne budem godinu dana u komadu nezaposlena.

 

Ili to ili se zaposliti bez pripravničkog ali to je posve druga priča... :misli:

 

eto... bljuv za takva pravila !!! :place:

 

ps. možda bi netko od vas, a da je na području Rijeke htio zaposliti prestaru mladu mamu, bez iskustva u struci, ali jako vrijedu i željnu posla. :zaljubljen:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

qlara je napisao:

ma da, možeš ti, ali i ovako je teško naći nekoga tko će te primiti na pripravnički a ako nemaš poticaja je još i teže. To je moje mišljenje...

:misli:

Ja sam isto u glupoj situaciji, imam 31 god. i isto tražim nekog odvjetnika da me uzme da odradim pripravnički,a svi samo gledaju na te poticaje i tu sam u startu otpisana, ne znam više kaj da radim, znam samo da me ovo ubija i polako gubim nadu :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Yanni vam je svima dobro odgovorila u vezi poticaja. Dakle ako si više od 12 mj na birou IMAŠ PRAVO na poticaje. Ali ih je kriminalno teško dobiti glede uvjeta za poslodavce.

 

Međutim, pitanje za osnivačicu teme....zaista želiš trčati do 15 sati popodne na relaciji ured-palača pravde-poglavarstvo-trgovački-2 ročišta-bilježnik na malešnici-črnomerec-gruntovnica-ured (sve pješke + tramvaj), pa od 15 sati do 19:30 piskarati dopise, glupe podneske i slušati sranja za 0 kuna? (da 0 kuna). I to sve s djetetom?

Inače opisao sam svoj "lakši" radni dan i u njemu nema ničeg glamuroznog, a sebe bih opisao kao mulu i poštara koja je s 94 kile pala na 88 kila u 3 tjedna.

Pose... se na pravni fakultet :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko to ne želi sam sebi, ali koje su alternative? Pogle ovo, ja se javljam i na oglase kao što su obična potrčkala u uredu ili javljanja na telefon, pa me nitko ne želi primiti jer nemam iskustva.

Čak bi pristala i na 1600kn mjesečno ( toliko mi je bio dječiji doplatak). Znam da je jadno, ali nema mi druge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako meni izgleda, poticaji za zapošljavanje dugogodišnje nezaposlenih osoba / a u ovom slučaju govorim o pripravnicima oko 30 god./ su mrtvo slovo na papiru. Kao na mnogo stvari u našoj državi formalno imaš pravo, ali ti postave takve uvjete koje moraš ispuniti da bi to pravo ostvario- da ti se zgadi. I naravno skužiš da se možeš slikati! :-x Meni su ovako objasnili na birou- da bi moj poslodavac/odvjetnik dobio poticaj za zapošljavanje, mora ispuniti neke uvjete- naravno da redovno ispunjava sve obveze prema državi ( hajde to ćemo pretpostaviti da radi :namiguje: zatim se gleda broj zaposlenih koje ima- pa ako je u prošloj godini smanjio broj zaposlenih treba pojasniti zašto.. ako nema zaposlenih ( kao što često bude slučaj u malim odvjet.uredima gdje radi sam odvjetnik a tajnicu često plaća na crno :-) trebao bi zaposliti nekoga 3 mj. prije pripravnika, zatim bi mogao dobiti poticaj za zapošljavanje za te obje osobe ali i potpisati ugovor da ih neće otpustiti idućih godinu dana...

Ma ljudi moji, ne znam kako je u drugim branšama, ali ova mjera za sufinanciranje pravnika je :bang: odajem priznaje autorima- jaaako dobro smišljena navlakuša da bi se reklo kako se naša vlast lomi oko zapošljavanja! :blabla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija