Jump to content

dostava rješenja


anonimno

Preporučene objave

Ma nije točno, zna se kako se mora izvršiti dostava. Ako ne želi primiti na način da odbije primitak to se konstatira na dostavici za to predviđenom mjestu, navede se datum, sat i razlog odbijanja primitka, te se dostavljač potpiše, a dostava se smatra urednom. Ako mu se ne može uručiti na način da nije zatečen kod kuće, dostava mu se može izvršiti putem dostavljača, odnosno policije (ako to policija želi), na radnom mjestu i sl.

 

U svakom slučaju rješenje o ovrsi mu mora biti uručeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemoj! Ja neznam koje ti zakone koristiš, ali u onima koje ja koristim nigdje ne piše da se dostava nakon dva puta vrši putem oglasne ploče. Navedi zakonski članak za takvu dostavu.

 

Jedino postoji mogućnost po Ovršnom zakonu da ukoliko se pravnoj osobi koja je upisana u sudski upisnik dostava nije mogla izvršiti na adresu navedenu u prijedlogu, tada će se dostava izvršiti na adresu sjedišta upisanog u upisnik, a ako dostava ne uspije niti na toj adresi, obaviti če se isticanjem pismena na oglasnoj ploči suda (čl. 8. Ovršnog zakona)! Ali to se radi o pravnoj osobi, odnosno fizičkoj osobi koja obavlja određenu djelatnost kad se tim osobama dostava obavlja u svezi te djelatnosti. Gdje ti u ZPP-u piše da se dostava nakon dva puta obavlja putem oglasne ploče, baš me zanima??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
Naravno! Upisnik Trgovačkog suda

 

odnosno Obrtni registar ako se radi o obrtniku

 

rješenje se šalje dva puta - jednom na adresu koju je ovrhovoditelj naveo u prijedlogu (ako se ta razlikuje od adrese sjedišta), drugi put na adresu sjedišta upisanu u upisnik.

 

ako je ovrhovoditelj već naveo adresu iz registra, nema potrebe za drugom dostavom već se stavlja na oglasnu ploču.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija