Jump to content

pomoć hitno


stop_off

Preporučene objave

u mirovini sam sa profesionalnom nesposobnošću i omjerom rat 30-mir 70.bio sam u policiji i 7 gmzbr.imam ratni put. u mirovinu sam otišao po zakonu prije 09 kad su bile izmjene. u međuvremenu sam bio kod dr. taborskog koji mi je dao opću nesposobnost i omjer rat 70- mir 30. nemam hrvi. sad mi kažu ovi u tvrtkovoj da ću u mirovinu najvjerojatnije prema općim propisima jer prema novom zakonu ako nemam hrvi nemogu imati opću nesposobnost. zar se može tako nekom oduzeti sve kao da nije bio u ratu uopće!!!!Zvao sam u minist. branitelja načelnicu odjela za status branitelja koja veli da meni nitko nemože oduzeti moja prava i da bi to palo na upravnom sudu!!!!MOLIM ZA SAVJET

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u međuvremenu sam bio kod dr. taborskog koji mi je dao opću nesposobnost i omjer rat 70- mir 30???

sad mi kažu ovi u tvrtkovoj da ću u mirovinu najvjerojatnije prema općim propisima jer prema novom zakonu ako nemam hrvi nemogu imati opću nesposobnost???

 

bio si kod Taborskog dobio si opcu,a poslje pises ti ovi kazu??? ako si dobio onda imas opcu i primanja ce ti bit veca 25% do 30% to bi znacilo da si na konju.,do sad si bio na magarcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ti ne mogu oduzet stečena prava. Postoje i neke pravne ''cake'' u koje nisam najbolje upućen. Mislim da je jako bitno na koji si način došao do promjene. Da li se radi o podnošenju zahtjeva za promjenu (obnova postupka zbog promjene, pogoršanja zdravstvenog stanja) ili je to bila posljedica rješavanja žalbe, tužbe na prethodno rješenje.

 

Ako je to ovaj drugi slučaj, tj. rješavanje žalbe, tj. tužbe u tom slučaju 100% ti ne mogu oduzeti prava.

 

Da li si bio osobno kod Taborskog, odnosno da li te je on pozvao na svoju ruku ili si sam tražio (ovo me zanima jer sam uložio žalbu i tražio sam da me gos. Taborski pozove na vještačenje.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje nestručno tumačenje zakona:

Ukoliko je pokrenuta obnova postupka a počeo je važiti novi zakon koji ne poznaje braniteljsku mirovinu bez RVI bojim se da su u obnovi morali primjeniti zadnji važeći propis a to je da se ne može u mirovinu pa ZOPHBR već po općem zakonu.

Možda griješim ali svaka obnova postupka se radi po važećim propisima, dakle upitno je jedino je li obnova započeta prije stupanja na snagu zakona kojim se braniteljska mirovine ne može ostvariti bez RVI. Ukoliko je onda bi se trebao primjeniti povoljniji zakona a ako je obnova započeta za vrijeme važenja novog zakona po njemu će se i odraditi.

Ukoliko je tome tako, ne znam da li postoji opcija povlačenja zahtjeva za obnovom ukoliko bi novi izračun bio nepovoljniji po stranku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija