Maxich objavljeno: 16. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 16. travanj 2011. Uskoro bivši suprug i ja smo imali zajedničku štednju. Jedno je vrijeme bila na moje ime, a onda smo odlučili dio štediti u kunama, a dio u eurima. S obzirom na to da mi nije bilo bitno na čije je ime štednja, on je to otvorio na svoje ime u obje banke (mogla sam i ja, nije bilo oko toga problema niti većih rasprava, svodilo se na povjerenje i ulaganje u zajedničku budućnost), dakle, na oba računa. Zanima me kako se to onda dijeli? to su novci od zajedničke štednje tijekom 3 godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lorenna odgovoreno: 16. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2011. Ako se ne može utvrditi tko je koliko uplaćivao na te račune, a vrlo vjerojatno ne može, smatra se da ste uplaćivali pola-pola, pa se tako i dijeli. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 16. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2011. Morate jedino dokazati da se radi o bračnoj stečevini odnosno da je ovdje riječ o imovini koja potječe od rada stečenoj tijekom bračne zajednice. U tom slučaju, štednja se dijeli na pola. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maxich odgovoreno: 16. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2011. je li dovoljan dokaz datum kada su računi otvoreni? a otvoreni su nekoliko mjeseci nakon sklopljenog braka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 17. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2011. Može poslužiti u prilog tvrdnji, ali svejedno morate dokazati porijeklo sredstava uplaćivanih na račun ( stečeno radom ili potječe od imovine iz rada, a stečene tijekom bračne zajednice). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maxich odgovoreno: 17. travanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2011. imam potvrde o isplati plaća, valjda su dovoljni R1 obrazci... ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lorenna odgovoreno: 18. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2011. Ne morate dokazivati da se radi o bračnoj stečevini, presumira se da je sve stečeno u braku bračna stečevina. Tko tvrdi suprotno - dokazuje. Vi samo dokažite da je račun otvoren nakon sklapanja braka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.