Jump to content

Radnik mora ovjeriti platnu listu ?


mirelica

Preporučene objave

Pozdrav svima,

sada već bivši poslodavac obećao mi uz isplatu plaće za 2. mjesec isplatiti i materijalne troškove koje mi duguje (sve što sam ja plaćala iz vlastitog džepa za potrebe firme: poštarinu, obrasce, itd.) na moj tekući račun. Najavio je da ću potom pismenim putem dobiti platnu listu i popis materijalnih troškova na ovjeru, što onda opet moram vratiti poslodavcu. Plaću mi je s velikim kašnjenjem platio, no ne i obećane materijalne troškove. Sada mi ne želi platiti materijalne troškove pošto nisam vratila ovjerenu platnu listu, a samo tada materijalne troškove mogu osobno preuzeti u bivšoj firmi. Dok dođem do firme potrošiti ću na gorivo skoro iznos materijalnih troškova! Da li uopće postoji zakonska obveza radnika da poslodavcu ovjerava i vraća platnu listu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti ne ovjeravaš Obračun plaće.Za toćnost podataka u tom obraćunu zadužen je poslodavac ili njegova ovlaštena osoba i mora bit ovjeren žigom. Ti samo potpisuješ primitak iste (poštanski ili u uruđbenom u "preuzeću").

Kaj se mat.troškova tiće to se dogovori sa poslodavcem. Ali ako nemeš dokaze i ak je gnjida ,teško ćeš to naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija