Jump to content

molim vas, kada nastupa zastara??


pedala

Preporučene objave

poštovani,

dakle, 1997.g nakon izvanrednog otkaza tužim, dobijem sud 2000.te, u presudi se nalaže da tuženik d.O.o. mora isplatiti određeni iznos sa kamatama (plaće i doprinose za vrijeme nezaposlenosti, od otkaza do novog zaposlenja)+ parnični trošak, pod prijetnjom ovrhe.

 

dok sam čekala presudu, poduzeće je propalo, ispraznilo račun i na koja god sam 'vrata kucala' , rekli su-izgubljen slučaj!

po presudi sam išla u mirovinsko da mi uvaže staž i službeno zatraže plaćanje doprinosa no ništa nisam riješila.. pa i izgubila volju u cijeloj priči.

 

zanima me, ipak, imam li danas prava išta potraživati (presuda je od 6.og mj 2000.g.)

tj ima li zastare za ovaj slučaj???

ako kojom srećom nema, s obzirom da poduzeće više nikada nije bilo 'aktivno', imam li = i.k.a.k.v.o = pravo tražiti i naplatiti se od prihoda/imovine osobe koja je bila direktor tog društva i sa kojom sam sklopila ugovor o radu.

unaprijed hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije jasno iz vašeg teksta je li bilo žalbe na tu presudu a ako nije prošlo je deset godina i ne možete više prisilno uspješno provesti postupak ovrhe jer je nastupila zastara,ipak zbog ostalih i za ubuduće jer vas je netko očito dobro zeznuo (krivi savjeti ili loš odvjetnik)naime, trebali ste odmah po pravomoćnosti i ovršnosti presude provesti postupak ovrhe temeljem ovrršne isprave, na taj način blokirate račun,pa ovrha na pokretninama recimo automobil trgovačkog društva dužnika-ovršenika,u postupku zatražiti privremenu mjeru zabrane raspolaganja i otuđenja ( nije lako uspjeti ali se može s ovom privremenom mjerom),zatražiti upis prisilnog založnog prava nakon pravomoćne presude na nekretninama dužnika pa i da već ima upisano založno pravo treće osobe npr. banke jer banke se uvijek dobro osiguraju pa i za veću vrijednost od duga prema njima, ovo založno pravo je posebno značajno u slučaju stečaj dužnika jer tada vaše pravo u stečajnom postupku postaje razlučno i imate prednost u naplati potraživanja u ovom postupku (stečajnom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se Spqr, no nemojmo dizati tenzije gospođi time da ju je netko zeznuo i praviti je odmah žrtvom jer je sama rekla da je društvo otišlo propalo dok je čekala presudu (ok, nije spomenula privremenu mjeru, možda je tražena možda ne, možda je odbijena), ali je rekla da je sama izgubila volju dalje se baviti time.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

spqr, imam obavijest od odvjetnice u kojoj se spominje poništenje odluke ?? i kako je zaprimila presudu općinskog suda koju mogu dobiti na uvid... ne sjećam se više svih događanja , no ovo pismeno od odvj. datirano je sa 12.02.2001.

 

ne, burn, nije to dizanje tenzija, to je nešto što mi godinama stoji, a ustvari me muči! sumnje postoje odavno, no ja naivna obraćala sam se nekima koji očito i nisu bili kompetentni. pa čak i sama odvj. mi je rekla nema love na računu, to ti je d.O.o. i to je to-ništa.

pomirila sam se olako sa činjenicom da neću dobiti sav novac no željela sam makar da mi se prizna staž i plate doprinosi-u mirovinskom rekli da to nije moguće ako nema novaca na računu poslodavca. i zato sam prestala tražiti svoje no nikada se sa time nisam pomirila tako da mi je ovo iskustvo pouka.

 

btw, da li je moguće negdje provjeriti da li je bilo pokrenutih postupaka(žalbi) nakon te presude Suda koju ja imam, znači poslije 6.og mj 2000.?

hvala vam puno na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija