Jump to content

zastara pitanje??'???''


ksenijaboni

Preporučene objave

Zastara se računa od dospjeća računa pa do utuženja (danom utuženja u vašem slučaju se smatra dan kad je predano javnom bilježniku).

Ovdje se radi o jednogodišnjem roku zastare i u konkretnom slučaju NEMA ZASTARE.

To što niste primili račun ni opomenu vas ne opravdava, bili ste ga dužni zatražiti, odnosno zbog toga nećete pobjediti u parnici.

Najjeftinije je da platite jer ulaganjem prigovora i upuštanjem u parnicu samo ćete nagomilati troškove i platit ćete puno više nego sad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje da se javite ovrhovoditelju i njemu platite sve što potražuju i obavezno sačuvajte uplatnice.

Ako se oglušite na plaćanje troškova javnom bilježniku pod pretpostavkom da niste uložili prigovor na rješenje o ovrsi , rješenje će postati pravomoćno pa vam se može desiti da zbog neplaćenih troškova vam zatraže ovrhu na plaću, a to vam nije baš pametno.

Nakon toga banka vas evidentira kao neurednog platišu i teško ćete moći dignuti kredit ako vam zatreba.

Dakle moj savjet i dalje glasi: platite sve što potražuju i drugi put pazite ako ne dobijete račun- zatražite ga.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas za pomoć jer sam očajan. Naime kupio sam stan na kredit 19.01.2004 i silom prilika morao prodati prije isteka 5 god.(bio sam osobođen poreza za kupnju prve nkretnin) tj. 29.10.2008 po radi zatvaranja kredita jer sam zbog povećanja obitelji morao dignuti novi kredit i kupiti veći stan, te radi toga dobio rješenje o naknadnom plaćanju poreza za prvu nekretninu. Naravno da sam se žalio jer sam platio porez za novu nekretninu i jednostavno nemam sredstava za plaćanje tog naknadno utvrđenog. Ono što me sad naravno najviše muči je da odgovor na žalbu nisam nikad dobio nego samo jednu opomenu te danas i rješenje o ovrsi.

S obzirom da u poreznoj ne uzimaju u obzir okolnosti po kojoj sam prodao stan prije isteka 5 god.(samim time nisam iskoristio oslobođenje poreza za prvu nekretninu)odnosno nije bila prodaja po radi zarade i sl.

Molim vas da mi odgovorite da li mi je rješenje izbjegavanje ovrhe odnosno kada počinje a kada nastupa apsolutna zastara?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija