Jump to content

Tuzba zbog parkirne kazne


Zaci

Preporučene objave

Dobio sam trecu opomenu pred tuzbu od neke firme Autus ulaganja koja se bavi naplacivanjem kazni za komunalna poduzeca. Optuzuju me da sam dana 06.08.2007 u Velikoj Gorici na adresi Slavka Kolara 2a, zona2 nisam izvrsio svoju obvezu placanja naknade za parkiranje. Citiram: Ovlastena osoba zaduzena za kontrolu parkiranja izdala vam je nalog za placanje naknade za parkiranje temeljem čl.11 odluke o organizaciji i nacinu naplate parkiranja u Gradu Velikoj Gorici, zakljucku o lokacijama javnih parkiralista i zonama, vremenskom ogranicenju trajanja parkiranja,vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje. Ovim vas putem obavjestavamo da ste temeljem odluke o organizaciji i nacinu naplate parkiranja duzni platiti dospjeli dug prema Vg Komunalac d.O.o Velika Gorica. Dug na danasnji dan iznosi 110 kuna. Takodjer traze da im platim i troskove njihove 3 opomene u iznosu od 572 kune inace ce u roku 8 dana pokrenuti postupak sudske naplate. Posto ja tu kaznu nikad nisam dobio a stvarno se ne sjecam jesam li pocinio taj prekrsaj prije 4 godine zanima me da li postoji kakav nacin da se izvucem. Da li je taj nalog za placanje naknade za parkiranje iz 2007 neustavan, je li to vec u zastari i jesu li zakonske te njihove lihvarske opomene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Nisam u pravnim vodama pa ne mogu govorit s tog aspekta...Ako ste dobili kako pišete 3 opomene, zašto niste reagirali prije? I moju kaznu za parkiranje je prema riječima "parkirnog čovjeka" s vjetrobranskog stakla možda i vjetar odnio, tako da to nije opravdanje. Kad je stigla opomena nakon 9 mj. mislila sam da sam u krivom filmu. Onda je nastalo povuci-potegni u komunalnom poduzeću, pa su se oni htjeli pogađati kao da smo na placu, ali ja nisam odustala, a nismo postigli niti sporazum da platim "barem nešto". Uglavnom, meni je kazna bila obrisana! Moj savjet kao laika: ako niste krivi (ali stvarno niste krivi) nemojte odustati, jer danas svi pokušavaju na bilo koji način doći do novca. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Procitao sam sve o ugovornim kaznama prije nego sta sam stavio temu i bunilo me to sto oni meni zele naplatiti naknadu za parkiranje a ne kaznu, zato se bojim da je to neka nova odvjetnicka fora. Takodjer me ne traze nikakve kamate za tu kaznu sto mi je isto cudno. Ja dobro znam da je ugovorena kazna neustavna ali jel mi mogu naplatiti troskove opomena koje su mi slali? Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru g. Bovu..........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 11.

Kontrolu parkiranja ( pravilnost korištenja javnih parkirališta s naplatom – plaćanja naknade za parkiranje i vrijeme dopuštenog zadržavanja ) obavlja ovlaštena osoba Organizatora parkiranja.

Ovlaštene se osobe koriste odgovarajućom tehničkom opremom koja omogućuje evidentiranje mjesta i vremena parkiranja, marke, tipa i registracijske oznake vozila, te ispisivanje Naloga za plaćanje Dnevne parkirne karte, u skladu s odredbama Općih uvjeta ugovora o korištenju javnih parkirališta s naplatom propisanih od strane Organizatora parkiranja.

 

Pošaljite im preporučeno dopis da li imaju kakvu sliku da ste vi uistinu tada tamo parkirali pozivajući se na čl. 11 .st.2. Budući da je od tada prošlo 4 godine, navedite i da je zastara i ne priznajte krivnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta ako imaju sliku ali se na njoj ne vidi kontrolna ploča (cockpit) auta tj. ne vidi se ima li istaknuta karta ili ne? Može li se popuniti ona karta što se kupi na kiosku i popuniti ju tako da je važeća za vrijeme za koje te terete? Možda je to nemoralno, nelegalno ali me zanima da li bi to moglo proći? Po meni su oni mafija gora nego itko drugi tako da smatram da se protiv njih mora ići svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima.

Pogotovo kada sjedim u autu i čekam nekoga a oni mi pošalju kaznu kući jer se valjda nije usudio staviti mi ju pod brisač dok sam sjedio u autu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Jel se uspio tko rješiti tih Autus ulaganja? Meni su poslali "opomenu" ali to neću platiti jer za početak nisu poslali preporučeno pa ja to nisam ni primio. Ako nekim čudom stvar dođe do suda oboružat ću se svim pravnim sredstvima da ti nametnici ne dobiju niti lipe od mene. Autus d.O.o. kojeg zastupa odvjetnički ured koji zastupa koncesionara parkiranja koji ju u međuvremenu izgubio koncesiju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opa, Autus haraju državom... i meni stiglo + odvjetnička opomena. Parking prije godinu dana, plaćen sms porukom i sad se moram hvatat dokazivanja istoga jer nisam sačuvala godinu dana staru poruku, a očigledno gospoda u Sisku nisu koristila svoj uređaj kojim kontroliraju dal je netko sms-om platio parking, nego su samo gledali bijele listiće na vjetrobranskom staklu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

danas zvao AUTUS opomena svaka sljedeća 100 KN više .nakon 3 opomene daju te na sud.oni nemaju dokaz da sam kriv fotografiju s opomenom nego me šalju Parkcom a ovi mi nisu poslali.ja to shvaćam ovako poslao sam sms dobiju moje podatke izmisle datum unazad godinu dana pa pošalju opomenu.možda sam lud al ne toliko da se nebi sjetio da sam dobio opomenu na autu.ako sam kriv zašto ne pošalju fotografiju ili zašto čekaju godinu dana.puno nas ima iste probleme al dali ima tko da zna šta po zakonu možemo.što je s udrugom za zaštitu potrošača ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpuno ista stvar kod mene.

 

pitala sam tipa koji je radio za njih i kaze kako je prvi problem u tome sto oni nisu slali nikakve opomene pa ti odvjetnik NE MOZE naplatiti odvjetnicki tosak istovrmeno kad i tu prvu opomenu (jer realno TO je prva opomena s obzirom da od parkcoma nista nisam dobila,a oni to nista uredno zaracunavaju kao 50 kn po parking karti)

s druge strane, oni su se ovako od toga ogradili:

 

"ako korisnik ne plati kartu (...) duzan je OSIM IZNOSA DNEVNE KARTE U DALJNJIH OSAM DANA PLATITI I TROSAK OPOMENE OD 50 KUNA, NA STO CE GA SE U NALOGU UPOZORITI"

 

dakle to podrazumijeva da oni opomenu uopce ne moraju poslati, jer sam nalog to kazuje! (?!?!) a za nju zaracunaju 50 kuna. dakle placam opominjanje koje se nikad nije dogodilo.

 

ja sad ne znam dal se tu treba hvatat za slamku pa igrat na to da se ne plati samo odvjetnicki trosak ili odbijati platiti sve skupa ako oni nemaju dokaza za neplacanje. mada kaze tip da decki koji naplacuju uredno svaki put slikaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja uopće se ne želim pravdati niti izmišljati kojekakva opravdanja ali nekom Autus ili bilo kojem drugom d.O.o. neću platiti ni lipe samo zato što su si oni tako zamislili. Imam i ja d.O.o. pa nikome ne šaljem uplatnice bezveze. Također neću ulaziti u rasprave o koncesijama i zašto se uopće naplaćuje parkiranje. U svakom slučaju ako im se isplati neka me slobodno Parkcom tuži za tih njihovih 100 kuna ali neki drugi i treći d.O.o. od mene neće dobiti ni lipe. Za početak te njihove pseudo-opomene šalju kao običnu poštu što znači da nitko od nas nije potpisao da je to i preuzeo. Ako i dođe do suda postoji bar desetak načina da cijela stvar traje godinama a siguran sam da postoji i hrpa pravnih lijekova. Taktika tih utjerivača je da će ljude biti strah suda pa da će platiti bilo što kako bi izbjegli daljnje troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija