Jump to content

imam tolko pitanja zato molim pomoć


duc2410

Preporučene objave

Pozdrav svima

ovako želim otvorit obrt(fast food)... i išo sam već u hitro hr. i u gradsko poglavarstvo ali valjda kad vide da sam još mlad možda me smatraju neozbiljnim ili su stvarno prema svima takvi...

znači otvorio bi taj obrt ali s izdvojenim pogonom, tj. obrt bih otvorio na svoju kučnu adrasu a izdvojeni pogon bi bio na vlasništvu opčine... pa me zanima dal je to uopče moguće i koji mi sve papiri trebaju????

uglavnom opčina je dala dozvolu ali ništa na pismeo

zato molim vas pomoč :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si u pregovorima s općinom onda ti se najpametnije obraćati pismenim putem - kad već ideš tamo napravi zahtjev u dva primjerka i neka ti na tvojem primjerku ovjere primitak.

To je točka br. 1

 

Želio bi raditi na općinskom zemljištu... trebaš provjeriti tj pitati, najbolje u odjelu koji se bavi javnim površinama (komunalni odsjek) da li je takva djelatnost predviđena na toj površini-zemljištu. Ako jest, da nije možda raspisan natječaj - jer malo što se danas dobiva direktnom pogodbom. (ovo sve nagađam jer zapravo nemamo pojma što bi to ti radio).

 

Obrt ne otvaraš u općini već u Uredu državne uprave koji je pri županiji ili županijskoj ispostavi i to nije uopće neki veći bed - vjerojatno postoje i neke šprance zahtjeva kojima priložiš što te traže i registriraš i obrt i izdvojeni pogon.

 

Ne znam kako bih ti bolje pomogla kad ima malo podataka. No, postoji mogućnost da ti za dobivanje koncesije ili najma ili čega već za to općinsko zemljište, također treba obrtnica kojom ćeš dokazivati da si registriran za obavljanje tražene djelatnosti.

 

Izgleda ovako kad se piše puno kompliciranije, nego uistinu jest i nego bi trebalo biti.

Računaj da su ti dužni odgovoriti u roku od 30 dana i izdati traženu ispravu.

 

Nadam se da sam zericu pomogla :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija