Jump to content

Molim savjet o mojim pravima!


Cvijeta

Preporučene objave

U braku sam već 20.god., suprug radi u inozemstvu i dolazi triput godišnje doma. Ja sam domaćica koja se provela život čekajući supruga da dođe na praznike i posvetila odgoju djece. Živimo u stanu obiteljske kuće koji je suprug naslijedio u vrlo lošem stanju od roditelja, tako da smo u proteklom periodu triput renovirali i dograđivali stan.

Nedavno se suprug zbog bolesti vratio doma te je kod kuće više mjeseci i upoznao je kako kaže ljubav svog života. Odlučio je imati svoj život i slobodu i započeti život s drugom ženom.

Budući da sam ja domaćica u 50. godini života s 2 god. radnog staža,ne vjerujem da ću imati priliku zaposliti se u ovoj teškoj krizi, te dolazim iz druge države u kojoj nemam više nikog, zanima me koja su moja prava u slučaju rastave, imam li prava na neku bračnu stečevinu s obzirom da se u Hrvatskoj ne priznaje radni staž domaćice?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cvijeta je napisao:

U slučaju da se suprug odseli kod druge žene prije razvoda braka, da li može blokirati zjednički račun u banci ili pak otvoriti sebi novi budući da izdržava obitelj?

 

Može i jedno i drugo.

 

Ali takav postupak ne isključuje njegovu obavezu da uzdržava djecu, ako imaju pravo na alimentaciju. I vi imate pravo bar na privremeno uzdržavanje.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija