Jump to content

kazna za 1,45 promila alkohola-auto ugasen i parkiran?


mrkonja1984

Preporučene objave

POzdrav,

imam pitanje vezano uz specifičnu situaciju. Pri izlasku s Jaruna (s InMusic festivala) sam u guzvi slucajno dotaknuo auto ispred sebe. Zaustavili smo se, tip je trazio 400-500kn ("jer je frisko ofarbao svoj fiat bravo"). Buduci da nisam htio dati rekli smo se naci ispred na parkingu. Parkirao sam auto do tipa, ugasio ga, pogledao i vidio da nema nikakvih ogrebotina na autu koji sam kao udario.U tom trenutku dolazi policija ulazi u razgovor, trazi od mene vozacku, prometnu.

 

 

 

Editirao moderator

 

 

 

Da skratim pricu, policija mene trazi alko test, u međuvremenu tip koji me zaustavio ode i odluci da vise nist ne trazi(jer je i on imao alkohola u krvi). Policajac tvrdi da nije nista vidio i da nema ogrebotina, ali ja napusem 1,45 promila i oduzmu mi vozacku na 8dana i 2000kn kazne. Ja ne potpisem papire i nisam ih zelio ni primiti. Oni ih ostave jednoj od mojih prijeteljica i pobjegnu s mjesta-dok sam ja vikao da hocu objasnjenja...zanima me imam li osnove za zalbu? i bilo kakav savjet..s obzirom da sam student i nemam primanja..jel postoji nekakva besplatna pravna pomoc za studente-pisanja zalbe ili pomoc pri pisanju zalbi..ocajan sam :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 199.

(2) Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, B+E, F, G i M ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

 

vozač nesmije upravljati vozilom ako ima više 0,50 g/kg alkohola u krvi.

nigdje u zakonu nepiše da nesmije biti u blizini svog parkiranog auta.

ako imaš svjedoke da je vozilo bilo parkirano kad je vršena kontrola i alkotest

piši žalbu.

 

ako nije vidio "prometnu"

nije vidi ni to da si upravljao vozilom do parkirališnog mjest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G. Mrkonja

 

u vezi vaše opaske s mitom koju sam editirao, treba da znate da takvo začinjenje postova s tim glupostima nas ne navodi da se sažalimo prema vama kao žrtvi, takve stvari smo prerasli.

 

Zašto drugi sudionik nije bio alkotestiran?

 

Zato jer ga policija nije vidila da upravlja vozilom za razliku od vas.

 

Imate neopisivu sreću što vas nisu podvrgnuli testom za narkotike budući da ste u kaznenom forumu opisali da su vas uhvatili da drugom dajete zapaljen joint.

 

Ovo daje sasvim drugo svjetlo, jednostavnim tekstom bez začinjavanja.

 

Sud će provjeriti da li se protiv vas vodi i neki drugi postupak kada će se lako shvatiti da su oba bila na istom mjestu i u isto vrijeme.

 

Sretno. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija