Jump to content

unos dugotrajne imovine u obrt


sasa2011

Preporučene objave

Zašto želite od sebe kupiti kameru - za odliv novca sa žiro računa? Kao obrtnik svejedno podižete novac kako želite, ako niste u blokadi, a dugotrajna imovina skuplja od 3.500,00 kn ionako ne ide u trošak razdoblja, nego se amortizira (nadam se da je profesionalna kamera skuplja od tog iznosa). Načinite zapisnik o unosu dugotrajne imovine, procijenite tržišnu vrijednost i na osnovu toga upišite kameru u popis DI i računajte njenu amortizaciju na kraju godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima kako "izvadit" osnovno sredstvo iz obrta prije vremena potpunog otpisa. Ne bih ga prodao nego stavio na svoju osobnu upotrebu. Na to osnovno sredstvo sam koristio pretporez kad sam ga kupio, da li sam dužan platiti PDV u gore navedenom slučaju?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osnovna sredstva se mogu prodavati i prije isteka amortizacionog roka. Napišete račun i prodate, odnosno ako izuzimate to sredstvo za vlastitu upotrebu, načini se račun koji glasi na vas i PDV sa tog računa ide u obračunsko razdoblje u kojem je račun izdan, a ne morate ga nikad platiti, u KPI ga definirajte kao "plaćen u naravi".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija