Jump to content

Kome ovo prijaviti?


ZastoJa

Preporučene objave

Danas sam bila na jednom razgovoru za posao. Radi se o državnoj firmi, za održavanje cesta, po tome me možete savjetovati, jer ako otkrijem točno koja firma je, moglo bi mi se obiti o glavu.

 

Uđem, pitaju me par stvari u vezi radnog iskustva. Trojica: direktor, pravnik i voditelj tehničke službe.

Nakon mojih par rečenica, direktor kaže:

 

Mi ne namjeravamo zaposliti ženu na to radno mjesto. Pozvali smo vas petero na razgovor, pa eto...niste dobili posao, možete izaći.

 

Ja: a zašto ste me onda zvali?

 

On: da Vas vidimo.

 

Hvala i doviđenja.

 

Iza mene čekala je cura tek diplomirala i bez iskustva u struci. Nije zadovoljavala masu uvjeta, ja nisam zadovoljavala jedan.

 

Imam kopiju svoje zamolbe, poziv pismeni za razgovor i kopiju natječaja (u kojem piše referent/referentica).

 

Kome mogu ovo prijaviti?

 

Nije mi cilj zaposliti se kod njih, nakon danas ne. Cilj mi je samo barem i njima malo dići tlak. Budući sam sama bivši inspketor, ali MUP-a proceduru znam, ali ne znam kome se obratiti sve u ovom slučaju.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZastoJa je napisao:

A-ha, ispravak: navodno je firma bila u vlasništvu županije, ali je onda provatizirana....nikako da saznam točno....ima upravni odbor, d.d. je....kome da prijavim ovo? Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova? Inspekciji rada, kome?

 

I pravobraniteljici i Inspekciji, a ne bi bilo loše ni novinare obavijestiti da odu malo tamo. Budite svjesni da teško da ćete dobiti posao, ali barem će se oni malo crvenjeti i prestati seksistički ponašati.

 

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aurora97 je napisao:

 

 

I pravobraniteljici i Inspekciji, a ne bi bilo loše ni novinare obavijestiti da odu malo tamo.

 

Oprezno sa izjavama , naročito novinarima.

 

Nema drugih dokaza, a njih trojica će složno ustvrditi da to nije istina. Ako su još kojim slučajem na to mjesto ipak u međuvremenu zaposlili žensku osobu, ovakva prijava bi bila jako nevjerodostojna. Po novinskom članku mogla bi uslijediti i tužba za klevetu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, nisam ni mislila s novinarima imati posla...neće zaposliti ženu, sigurna sam. U krajnoj liniji, mogu pričekati da vidim koga će zaposliti, jer smo mala sredina i znati ću koje kvalifikacije ima taj i o kome se radi.

 

A, ispravi me ako se varam - ako se nigdje ne navodi moje ime, na temelju čega bi me tužili za klevetu, ako ne mogu dokazati od koga je? Da, znati će oni od koga je prijava, ali neće moći dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A-ha, još nešto - postoji neki rok za ovo prijaviti? Inače, odlučila sam, prijaviti ću, ali anonimno. Iz vlastitog iskustva znam, da u najmanju ruku, netko će im uputiti poziv i reći da su prijavljeni, pa taman taj netko bio njihov prijatelj. A ja samo želim da znaju da ne reagiraju baš svi nezaposleni na način da pognu glavu i odu. Da ne patim od teške hipertenzije, upustila bi se u neku žešću borbu, i ne anonimno, ovako se bojim za zdravlje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opet ja....naime, nakon upita na mnogo adresa, svi su mi savjetovali da će mi najbolje biti obratiti se pučkom pravobranitelju. Ja sam išla na njihove stranice i moram priznati da ne kužim, kako točno on postupa u slučaju moje pritužbe. Jer ja shvaćam da on to proslijeđuje sudu ako ima osnove, a ja to ne želim, kao što sam već rekla. Dakle, što se događa kad ja to njemu prijavim, pod imenom i prezimenom i navedem da tražim zaštitu osobnih podataka (piše u naputcima da imam pravo na to)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala felixx, skrenuo si mi pažnju na nešto dosta bitno...pa ono, kojeg god pravnika sam pitala isto što i tu svi su odmah reagirali sa: prijaviti, prijaviti...ali čim sam spomenula isto što i ti, malo su "štucnuli". Tako da sam zaključila da, osim ovog, pravni savjet mi ni nije trebao. Na kraju sam kontaktirala mjerodavne za točno takve stvari, i bivše kolege inspektore i prijavila sve na način koji sam, nakon svih savjeta i naputaka, zaključila da je najbolji, a za mene najsigurniji. Na kraju krajeva, sama sam takve prijave riješavala za druge, pa oni koji to nisu radili ne znaju bolje od mene. Pogotovo ne pravnici koji se ovakvom vrstom prava ni ne bave. Teorija je jedno a praksa drugo.

 

Ali evo, cijenila sam svaki savjet, dobronamjeran, koristan ili bezvezan, uvijek od istih osoba ista vrsta...mudrosti. :vrti:

 

:mase2:

 

Btw. budući sam bila svjesna koje sve oči će ovo vidjeti - malo sam prilagodila vrstu poduzeća i nisam navela u kojoj je županiji ovo bilo, jer eto - zašto bi, ne mijenja to na stvari ništa. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija