Jump to content

molim pomoć - poziv na ročište


vanda13

Preporučene objave

Dobila sam poziv na ročište koje će se održati 12 dana nakon što sam ga ja primila.Nije li to prekratak rok u kojem se netko mora odazvat na ročište?Uz poziv na zakazano ročište je navedeno da se pozivam da podnesem pismeni odgovor na tužbu ' da platim sudske pristojbe od 200kn.Zanima me zašto se moram pimeno očitovati ako imam namjeru doći na zakazano ročište.Nije li rok između slanja poziva i ročošta prekratak, koji je zakonski minimum, drui tužitenik je poziv dobio mjesec dana prije mene, a on ustvari ni nije stranka u postupku.Da li je obavezno pimeno očitovanje i plaćanje sudskih pristojbi ako imam namjeru otići na zakazano ročište.Koja su moja prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poziv za ročište Vam je stigao u zakonskom roku ( min. 8 dana prije dana zakazanog ročišta ).

Ukoliko namjeravate ići na ročište i ondje iznijeti svoje tvrdnje na zapisnik, nije nužno pismeno se očitovati. Treća osoba, za koju kažete da je primila poziv za ročište prije Vas, a nije stranka u postupku, prema tome ne može biti ni tuženik.

 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija