Jump to content

pravo vidjanja djeteta


vikta-lucija

Preporučene objave

pozdrav svima,molim za pomoc,s bivsom zarucnicom imam kcer,da bih ju mogao vidjati morao sam podici sudsku parnicu,nakon puno borbe i potrosenih novaca koje nemam sam uspio u tome,dobili smo nadzornika i da mogu kci vidjati dva sata tjedno,zivim u drugom gradu pa nakon nekog vremena nisam vise mogao dolaziti svaki tjedan ju vidjeti,jer sam u teskoj novcanoj situaciji...u zadnjih mjesec i pol kad god sam ja htio doci vidjeti kcer to nije bilo moguce,te sam juce saznao i da je bivsa zarucnica otisla na mjesec dana s kceri u dalmaciju,bez moga znanja,dali mi moze tko reci dali ja mogu sta protiv toga i kako,te me zanima,posto ona ima love i vuce me za nos,dali bih ja mogao nju nekako s alimentacijom vuci za nos,posto jedva prezivljavam,a ona lijepo zivi,ja podstanar a ona ima svoj stan,ja vozim stari auto a ona novi,itd...hvala unaprijed i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"dali bih ja mogao nju nekako s alimentacijom vuci za nos"

 

Alimentacija je pravo vašeg zajedničkog djeteta i ako bi radili ovo što ste napisali, pokazali bi da vam je bitnije kako se osvećivati bivšoj partnerici, na djetetovu štetu.

 

"u zadnjih mjesec i pol kad god sam ja htio doci vidjeti kcer to nije bilo moguce,te sam juce saznao i da je bivsa zarucnica otisla na mjesec dana s kceri u dalmaciju,"

 

Iz teksta koji ste napisali zaključio sam da imate pravomoćnu sudsku odluku u pogledu susreta i druženja sa djetetom. Dakle, svaki put kada imate termin za susret sa djetetom, a bude vam onemogućen, kao što je to slučaj sada kada je majka sa djetetom bez dogovora sa vama otišla u Dalmaciju, prijavite nadležnoj policijskoj postaji, te tražite da službenim putem o tome izvijeste nadležni Centar za socijalnu skrb, također vi i sami pismenim putem o tome izvijestite nadležni Centar za socijalnu skrb.

Nemojte mi sad samo napisati kako su vam u policiji rekli da oni nemaju ništa sa time. Oni su dužni nakon vašeg poziva koji ćete uputiti na 192 izaći na teren (taj poziv se inače snima)i o tome sastaviti zapisnik koji obavezno uzmite i za sebe. Takav je protokol o postupanju u takvim situacijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutra cu stupiti u kontakt s socijalnom radnicom,pravomocnu presudu imam,imam i nadzora i mislim da i on nije imao pojma da je ona otisla s djetetom,znaci moram prijaviti policiji to,dali jos kome da se obratim,puno hvala,dali je problem sto ja zivim u drugom gradu,mislim,kojoj policijskoj upravi da se obratim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno obavijestite osobu iz nadzora, te sakupite sve zapisnike koje je sačinila osoba iz nadzora.

Savjetovao bi vam sljedeće, otiđite u mjesto gdje živi majka s djetetom na adresu i odatle nazovite policiju i sačekajte ih da iziđu na teren. Ako nevidite dijete duže vrijeme učinite to nekoliko puta, ali svaki put u vremenu kad je sudskom odlukom određeno da dijete provodi vrijeme sa vama. Kada to napravite, javite se opet na forum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je lijepo zakonski riješeno kada je roditelju koji ne živi sa djetetom, a ima pravo viđanja djeteta (bilo da je riječ o ocu ili majci) onemogućeno to pravo, tj. roditelj sa kojim dijete živi mu to onemogućava.....drugi roditelj to prijavi i nekakve sankcije kakve-takve slijede...

 

No što učini u situaciji kada roditelj koji živi sa djetetom čeka svaki puta i do zadnjeg trenutka ili uopće ne sazna da li bude roditelj došao po dijete? ili se viđanja mogu izbrojati na prste jedne ruke? naravno da za takve roditelje ne postoje sankcije kao što to tvrde u CZSS.....a nije bitno kako to djeluje na dijete, te na to da si roditelj sa kojim dijete živi ne može organizirati i planirati svoje obaveze jer nikad nezna da li će onaj drugi roditelj doći po dijete ili ne? a svaki puta kao roditelj ima neki razlog zašto ne može doći po dijete. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dijete vidjam po dogovoru s nadzorom,a nadzor dogovara s majkom,nemamo odredjeno vrijeme,odnosno dan,mislim da ni nadzornik nije znao za odlazak kceri,sutra zovem socijalnu radnicu,da vidim sto ce oni reci,pa cu onda stupiti u kontakt s policijskom postajom,pa cemo vidjeti kako dalje,ako imate jos koji savjet slobodno napisite..pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Kako je lijepo zakonski riješeno kada je roditelju koji ne živi sa djetetom, a ima pravo viđanja djeteta (bilo da je riječ o ocu ili majci) onemogućeno to pravo, tj. roditelj sa kojim dijete živi mu to onemogućava.....drugi roditelj to prijavi i nekakve sankcije kakve-takve slijede..."

 

Jaca05, hoćete mi nabrojati nekoliko primjera u kojima je sankcioniran roditelj koji krši legitimno pravo djeteta na susrete sa roditeljem kojim ne živi?

 

"dijete vidjam po dogovoru s nadzorom,a nadzor dogovara s majkom,nemamo odredjeno vrijeme,odnosno dan"

 

vikta-lucija dali imate ili nemate pravomoćnu sudsku odluku kojom su regulirani susreti djeteta sa vama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da se ubacim u raspravu jer me interesira nešto slično!sutskom odlukom roditelj ima pravo kontakta s djecom 2 tjedna ljetnih praznika, ali također to nije definirano točnim datumima. sada kada se taj susret treba održati drugi roditelj ne dozvoljava da se taj susret održi...govoreći da taj period suprotnoj strani ne odgovara...

czs kaže da tu ne može napraviti ništa već da se mora ići sudskom tužbom, ali ćemu tužba ako će ovo ljeto proći i roditelj a i djeca neće moći ostvariti svoje pravo i iskoristiti dragocjeno vrijeme, samo zbog tjeranja inata roditelja s kojim djeca žive...

što napraviti...dali tu policija može nešto ućiniti?!

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se dopisom Centru i tražite da vas oboje pozovu i da kod njih precizno definirate kad će jedan, a kada drugi roditelj koristiti tih 14 dana i neka u tom smislu sastave zapisnik. Ali ovo vam je dobra pouka za ubuduće, ako nije moguć dogovor među roditeljima, onda obavezno inzistirajte da sudsko rješenje precizno, navodeći datume definira kad je dijete sa jednim, a kada sa drugim roditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam sudsku odluku kojom je regulirano da imam pravo dva sata tjedno vidjeti kcer,samo toliko,jer kci jos nema ni dvije godine,u biti vidjanja dogovaramo s nadzorom,jer ja i ona ne komuniciramo,potrosio sam grdne novce koje nisam ni imao,za sud,uvalio se u kredite,i sad jos na kraju nemam nikakva prava...u pocetku,nakon sto je sud odredio,ja sam isao svaki tjedan vidjeti kcer,dok sam imao novca nesto,sad nemam i odlucio sam dolaziti jednom ili dva puta mjesecno,medjutim,to se sve zakompliciralo,a ne mogu vjerovati da je mogla otici s djetetom a da se ne javi czss,zadnjih mjesec i pol,kad god sam htio doci vidjeti djete,a dolazim autobusom,pa sam ogranicen,ona navodno nije mogla,i sad jos i ovo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pokušala se ta opcija sa czs-om, ali također kažu da se druga strana može oglušiti na taj njihov dogovor jer to pravno ništa ne znaći :-o

dolje sam pročitala o pozivanju policije svaki put kada druga strana ne dozvoli viđanje......dali je to uopće učinkovito? :misli: tj. dali se time može što postići?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako sutskom odlukom piše da se djeca preuzimaju u mjestu stanovanja te da se tu i vraćaju, dali se može prijaviti drugi roditelj koji inzistira da se 1 djete vraća u mjesto stanovanja a drugo u drugi grad kod rodbine?, te ako se tako ne postupi ucjenjuje da djeci uopće neće dozvoliti susrete i druženja.... molim vas odgovorite nešto jer smo već jako iscrpljeni šetanjem i raspravljanjem sa socijalnim radnicima i svima....... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1umorna

ako sutskom odlukom piše da se djeca preuzimaju u mjestu stanovanja te da se tu i vraćaju, dali se može prijaviti drugi roditelj koji inzistira da se 1 djete vraća u mjesto stanovanja a drugo u drugi grad kod rodbine?

 

U ovakvoj situaciji, kakvoj su vaša djeca, potrebno je inzistirati na dosljednom provođenju sudske odluke.

 

"dolje sam pročitala o pozivanju policije svaki put kada druga strana ne dozvoli viđanje......dali je to uopće učinkovito? tj. dali se time može što postići?"

 

Kad bi vam sada počeo obrazlagati u kojim smjerovima bi išao i gdje bi koristio policijske zapisnike, trebalo bi mi barem 3 stranice A4 formata, a za tako nešto nemam vremena.

Ono što trebate vi shvatiti da ovaj problem koji godinama niste riješili, ne možete riješiti preko noći i potrebno vam je već sada zapeti kako nebi došli opet u sličnu situaciju sljedeće godine kad se budete trebali dogovarat oko ljetovanja.

 

"molim vas odgovorite nešto jer smo već jako iscrpljeni šetanjem i raspravljanjem sa socijalnim radnicima i svima."

 

Jednom je potrebno reći dosta je! Ovdje je riječ o djetetu i ako treba okrenuti sve naglavačke (naravno ne doslovno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo,

 

ja sam to samo pretpostavila da postoje kakve-takve sankcije, jer osobno nisam u toj poziciji nego u onoj drugoj, ali mislim da bi svakako navedenu problematiku trebalo sankcionirati. :kavica:

Ako ništa drugo, barem se nekome možete obratiti bilo prijavama, dopisima, i ako se inzistira možda se uspije sa nečim.

A što se tiče te druge pozicije, može se dobiti eventualno odgovor od CZSS: a ne možete natjerati roditelja da dolazi/viđa dijete, a kamoli da može netko nekome od 35 god. utuviti u glavu da bi bio red da javi kad se ne misli doći po dijete da si i drugi roditelj može organizirati svoje obaveze. Naravno, postoji metoda "pozivanja na razgovor u CZSS" ali to je sve bez ikakvog učinka :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija