Jump to content

info o d.o.o.


alan5

Preporučene objave

Poštovani,

 

prije pola godine sam otvorio d.O.o. , sjedište firme sam stavi na svoj stan, nisam zaposlen niti u svojoj firmi niti kod drugog poslodavca(ne plačam nigdje doprinose), firma nema zaposlenika i još nije počela poslovati.

zanimaju me par stvari.

 

Jesam li ja obavezan:

 

1. postaviti poštanski sandučić dodatno do ovog kojeg sad imam kao stanar zgrade ili mogu imati dodano ime firme na postoječem sandučiću pored svog prezimena?

2. prenjeti račune(režije) da dolaze na ime firme, a ne na moje prezime kako sad dolaze?

3. postaviti pločicu s imeom firme na ulazu u zgradu?

4. zadovoljvati zakon o zaštiti na radu( stan mi je samo sjedište frme, nema ni ureda ni ništa slićno, djelatnost se obavlja samo preko interneta)

5. sklopiti ugovor s firmom o najmu i da mi firma plača najam( ili mogu sklopiti ugovor na kojm naznačim da je stan isključivo samo sjedišt firme te da je dijelatnost takva da nije potreban prostor pa se daje u najam bez naknade) i kuda taj ugovor trebam odnjeti.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Nije potrebno, ako ne želite postavljati poštanski sandučić, dovoljno je da na postojećem istaknete tvrtku

 

3. Morate istaknuti ploču sa natpisom na zgradu

članak 21. stavak 3. Zakona o trgovačkim društvima

 

5. Mislim da Vam je to uvjet za prijavu trgovačkog društva na poreznu. Možete iznajmiti dio stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. Ja sam, u dogovoru s knjigovođom, dio kućanskih režija plaćao preko firme, i to komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda, čistoću i račun za vodu u iznosu od 25 %, te račun za telefon/internet u iznosu od 75 %. Postoci za sve režije osim telefona/interneta su određeni na temelju obračunavanja poduzeća kao jednog člana kućanstva. U telefon nije ulazio mobitel, pošto poduzeće nema zaposlenih, već samo fiksna linija. Dakle, to je bilo po naputku knjigovođe, pa pretpostavljam da je bilo zakonito, ali Vi svakako provjerite sa svojim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Metoda koju ste opisali raširena je među poljoprivrednim gospodarstvima, ali nije pravilna za d.O.o. Iako je trgovačko društvo u privatnom stopostotnom vlasništvu fizičke osobe, ono je za sebe pravna osoba i ovakav način priznavanja troškova nije pravilan. Najkraće rečeno, troškovi koji terete razdoblje moraju biti sadržani u računima koji su ispostavljeni trgovačkom društvu, a ne njegovom osnivaču.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija