Jump to content

skrbnistvo - psih.nestabilna majka


jaguar82

Preporučene objave

Postovani, molio bih za jedan savijet

 

Nakon godine i 2 mjeseca braka zena je protiv mene podnjela tuzbu za ravod braka. Do tad smo zivjeli zajedno, no nekoliko tjedana prije podnosenja tuzbe izbacila me iz stana, te sam ja bio prisiljen mirno otici. Zena je prema mojim saznanjima nekoliko puta prije lijecena na neurologiji i psihijatriji. Znam da ima dijagnozu epilepsije, no pretpostavljam da postoje jos neki psih. poremečaji koji su mi za vrijeme braka bili skrrivani. Od terapije psih. ljekova konstantno uzima antidepresive vellafax, a po potrebi i apaurin, koje joj propisuje njena lijecnica ( vjerojatno po naputku nekog psihijatra ).

Znam da se iz mog teksta vidi kako dosta okolisam i nisam upoznat sa svim cinjenicama, no... prava istina je da sam tek nedavno uvidio kako sam zivio s osobom koja je meni sakrivala svoju realnost.

Ono sto znam je da za vrijeme boravka na ginekologiji u 3. mjesecu trudnoce u konzilijarnom pregledu psihijatrica je dijagnosticirala tezak poremecaj licnosti sa elementima depresije te "vjerojatno" samo usmeno predlozila prekid trudnoce.

Interesira me kako bi ja pravno u brakorazvodnoj parnici mogao doci do tog nalaza, a takodjer i zatraziti vjestacenje, istragu da se vidi, odnosno dokaze da li je ona zaista pshihicki bolesna te kao takva ne moze biti adekvatna osoba za odgoj djeteta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U 2 mjeseca vidio sam ga samo jednom, i to uz prisutstvo prijatelja kojeg sam poveo kao svjedoka jer mi je zena vec prije zaprijetila da je spremna simulirati obiteljsko nasilje.

Komunikacija ne postoji, a dijete je staro 11 mjeseci.

 

Bio sam vec kod socijalnih sluzbi i prijavio slucaj, poslao naknadno jos 2 dopisa no vec 2 mjeseca nitko nista nije napravio.

 

Jedino mi preostaje dokazivanje na sudu, a u prilog bi mi islo psihijatrijsko vjestacenje majke i pribavljanje njene prethodne dokumentacije jer se lijecila vec po psih. ustanovama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"i to uz prisutstvo prijatelja kojeg sam poveo kao svjedoka jer mi je zena vec prije zaprijetila da je spremna simulirati obiteljsko nasilje."

 

Ovo je dobro da ste poveli sa sobom prijatelja.

 

Vaš slučaj, pod uvjetom da je sve ovako kako ste napisali, zanimljiv mi je iz više razloga: prijetnje lažnim prijavljivanjem za nasilje, psihički nestabilna, opstruiranje legitimnih prava djeteta, nereagiranje Centra. Na PM poslat ću vam svoj kontakt pa mi se javite. Rješenja preko noći, brzopoteznih nema,ali svakako predložit ću vam nekoliko smjerova u kojim bi trebali krenuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija