Jump to content

Omjer rat/mir, savjet traži se


sony

Preporučene objave

Evo ovako, u mirovini sam 5 godina, status dragovoljca, opća nesposobnost (preko 40g radnog staža sa ratnim stažom), u vrijeme umirovljenja RVI privremeno 20%, te sam po prvostupanjskoj dobio 100% u vezi s ratom, a II stupanjska je preinačila na 20 % rat, ostalo mir (?!). Nisam se žalio (!)

Imam kontinuitet liječenja od 1994 g.

Nedavno sam dobio stalni status RVI sa 30%, pa sad pitam ima li na osnovi toga i kontinuiteta liječenja (+ dva bolnička liječenja) osnove za traženje povećanja omera rat/mir što bi se naravno itekako odrazilo na iznos mirovine.

Hvala na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da nisi uložio žalbu (pa prema tome nisi ni mogao uložiti tužbu), jedino što ti preostaje je obnova postupka zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

 

Trebao si se žaliti, jer je to drastična promjena u omjeru koju je napravilo Povjerenstvo MOBiMS (Taborski). Meni se slično dogodilo, samo je to bilo nedavno,pa su mi i šanse (zbog krize) bile daleko manje nego što su možda tebi bile. Naravno, odbili su mi žalbu i sad sam uložio tužbu.

 

A što da ti kažem, s obnovom postupka nemaš što izgubiti, ''osim živaca'' ali traje puno kraće od sudskog procesa (3-4 god), pa već za nekoliko mjeseci vidiš na čemu si. Pokušaj i sretno.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ali samo one papire (liječničku dokumentaciju) koja je nastala nakon zadnjeg vještačenja, pa do danas odnosno do dana kad ćeš otići na mirovinsko. Taj datum ti piše na rješenju o mirovini (dan s kojim ti se priznaje pravo na mirovinu, tj dan kad si bio na tom vještačenju)Znači doktorica će ti pripremiti obrazac 1-IN, ovjeriti kopije ''novih'' liječničkih nalaza. Reci joj što konkretno želiš (pogoršanje stanja, a pogotovu promjena omjera posljedice rata) i to je to.

I trebat će ti puno, puno sreće da uspiješ. Odluke se uglavnom donose na političkoj razini, struka je trenutno u drugom planu.

 

Ja ti želim da uspiješ i da javiš radosnu vijest.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav kolege branitelji!U mirovini sam od 2006.god.rvi 30% trajno (plp),čekam (dlp),omjer rat-mir 60/40,zadnje vještačenje 2008.god.Sad planiram ići ponovno na vještačenje na osnovu pogoršanja.Bio sam kod doktorice opće prakse koja mi je napisala obrazac 1-IN,ali mi nije ovjerila kopije med.dokumentacije,te me zanima dali mora biti ovjerena ili ne,te da li se prilaže i riješenje od plp.

Na znanje ostalima,moja doktorica sa psihijatrije rekla mi je da na vještačenju moram imati i nalaz psihologa.

Hvala na odgovoru i lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zemir je napisao:

Sad planiram ići ponovno na vještačenje na osnovu pogoršanja.Bio sam kod doktorice opće prakse koja mi je napisala obrazac 1-IN,ali mi nije ovjerila kopije med.dokumentacije,te me zanima dali mora biti ovjerena ili ne,te da li se prilaže i riješenje od plp.

Na znanje ostalima,moja doktorica sa psihijatrije rekla mi je da na vještačenju moram imati i nalaz psihologa.

 

Neka ti tvoja doktorica svakako ovjeri kopije medicinske dokumetacije koje prilažeš u obnovi postupka jer moraju biti ovjerene od njezine strane !

 

Što se tiče rješenja o statusu hrvi-a tu ti rješenje plp komisija hzmo-a neće uzeti kao valjano jer isto rješenje podlježe reviziji, znači predo ga ili ne isto če ti biti jer ga oni ne priznaju ako nije od dlp-a.

Moj bi ti bio savjet da obnovu napraviš dok češ imati rješenje o statusu hrvi-a od dlp-a.

Po meni ( volio bi da ne bude tako ) neče ti proči obnova postupka bez rješenja dlp-a koje vrijedi ( dok sam ja išao na obnovu to rješenje od dpl za rvi im je bilo najvažnije, naravno onda su gledali i ostalo od broja bolničkih liječenja do terapije koju uzimam ).

 

Svakako bi bilo dobro da imaš i nalaz psihologa, te taj nalaz i sva ostala medicinska dokumetacija ne bi smjeli biti stariji od 6 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija