Jump to content

masaža


IGORMAN

Preporučene objave

Molim vas da mi date informaciju da li postoji način na koji bi mogao registrirati dodatni posao koji obavljam (samostalna djelatnost ili sl.???).

Zaposlen sam u obrtničkoj školi kao prof. kineziologije. Dodatni prihod ostvarujem masažom. Zbog mogučnosti širenja posla i reklame važno mi je registrirati djelatnost. Supruga, također radi masažu.

Registriranje obrta nije moguće jer obrtnička komora ne priznaje diplomu aromaakademije (koju je supruga završila) a za otvaranje firme nemamo financijske mogučnosti.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

pravilnikom o vezanim obrtima je propisano da morate dokazati osposobljenog masera po programu obrtničke komore, pa neka supruga položi i ispit za stručnu osposobljenost u zanimanju maser pri hrvatskoj obrtničkoj komori ... a onda možete registrirati obrt ... ili se vi kao prof.kineziologije obratite pismeno ministarstvo poduzetništva i obrta s upitom ispunjavate li propisani uvjet s obzirom da imate višu spremu od propisane...priložite preslike svoje svjedodžbe i dokaze o radu, upravnu pristojbu od 20 kn i pošaljite preporučeno, a odgovor vam stiže za 15 dana .. nemate što izgubiti, a možete dobiti pravo upisa sebe kao stručne osobe i vlasnika obrta

 

budući da ste u radnom odnosu, ne možete biti stručni djelatnik kod supruge u obrtu, nego samo vlasnik obrta i ujedno stručna osoba djelatnosti ( ako vaš poslodavac nema u svom statutu ili sl. zabranu samostalnog rada )... ali, vi možete zaposliti suprugu bez obzira na njenu diplomu... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija