Jump to content

Zajedničlke prostorije i zaključavanje


bukowski

Preporučene objave

Situacija je sljedeća: na katu se uz moj nalaze još dva stana u kojima živi jedna obitelj. Da bi se iz stubišnog prostora ušlo na kat mora se proći kroz vrata nakon kojih sljedi zajednički hodnik te stanovi. Ta vrata se zaključavaju zadnjih petnaestak godina no zbog određenih razloga ja ih u zadnje vrijeme ne zaključavam, a što je poprilično uzrujalo moje susjede. Prijete da će pozvati bravara koji će promijeniti bravu i zapriječiti mi ulazak u hodnik. Navodno im je i u policiji rečeno da na to imaju pravo ako se vrata zaključavaju minimalno zadnjih godinu dana.

 

Zanima me da li postoji neka osnova na temelju koje bi oni imali pravo tražiti zaključavanje vrata koja vode u zajedničke prostorije, te što učiniti u slučaju da ostvare svoju prijetnju, promijene bravu i onemoguće mi izlazak/ulazak u zajedničke prostorije i stan?

 

Zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mgrbic je napisao:

ako se vecina suvlasnika dogovorila da se vrata zakljucavaju duzni ste postivati tu odredbu

 

U zgradi ima minimalno stotinjak suvlasnika i nikakva odluka između svih nas nije donesena. Ovo do sada je bio samo interni dogovor nas troje suvlasnika s kata.

 

Da li ova informacija mijenja Vaš gornji upis?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne morate zaključavati ako nema odluke o tome. S druge strane, kod mene se zaključavaju ulazna vrata u ulaz noću, a nisu se zaključavala prije nego što su se dogodile dvije pljačke u susjednim ulazima. Pa smo se dogovorili bez odluke da ćemo zaključavati ulazna vrata u zgradu poslije 21.30. Eto, tko uči iz tuđih grešaka, taj je pametniji. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija