Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju


igla91

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Zanima me dali bih mogao dobiti potvrdu o nekažnjavanju,prvi puta sam pao sa 2 grama marihuane drugi puta sa 1 gramom (oboje sam bio maloljetan i dobio sam kontrolu urina i to sam izvrsio) i onda sam sa 18 godina pao sa 10 grama marihuane tj. bio sam mladi punoljetnik,i za to sam dobio 6mjeseci uvjetne kazne.

Sada imam 20 godina i zanima me dali mogu dobiti potvrdu o nekažnjavanju i ako mogu dali se to još negdje vodi u evidenciji (sud,policija itd)?

 

P.S. To pitam jer studiram pravo trenutno i htio bih postati sudac kada završim a dok sam bio mlađi imao sam problema sam sa sobom odrastao sam na ulici i imao sam burnu prošlost..

 

Unaprijed Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Imam i ja pitanje u vezi ove teme....Naime, zanima me hoću li moći dobiti famoznu potvrdu o nekažnjavanju za rad u prosvjeti ako sam vrlo nedavno kažnjena zatvorom od 10 dana, uvjetno na 6 mjeseci za nasilje u obitelji.....Radilo se o samoobrani ali svejedno sam uvjetno kažnjena jer nisam smjela braniti se, ali to neće zanimati eventualnog ravnatelja škole, pretpostavljam....:(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Ivy1985:

 

Kako to da niste smijeli braniti se? Možete li mi to malo pojasniti?

 

Vi imate pravo na nužnu obranu ako ste trebali odbiti "istodobni ili izravno predstojeći protupravni napad". Također, ako ste prekoračili granice nužne obrane "zbog jake razdražljivosti ili prepasti prouzročene napadom", mogli ste biti oslobođeni kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija