Jump to content

Kupljena nekretnina na ovrsi?


alesandro

Preporučene objave

Kupio sam nekretninu na sudu i od suda dobio rješenje i zaključak. Također sud je zatražio od ovršenika da se nekretnina isprazni ( nekretnina je slobodna). Upisan sam u gruntovnici kao vlasnik, međutim ovršenik ne želi isprazniti nekretninu iako je to od njega zatraženo, već je uputio žalbu županijskom sudu. Kako ja nisam stranka u postupku nemam pojma što se dešava a sudac općinskog suda mi ne želi dati nikakve informacije. Pošto sam platio nekretninu na sudu i državi porez imam nekoliko pitanja vezano za ovaj predmet:

1. Ima li županijski sud kakav vremenski rok za rješavanje žalbe.

2. Kakve ja veze imam s eventualnim predmetom ako sam nekretninu kupio na sudu, zar me sud ne bi trebao već uvesti u posjed.

3. Pošto ja imam status ovrhovoditelja ima li kakvih sankcija ako uzmem dva svjedoka i bravara te uđem u nekretninu popišem stvari i o tome pošaljem pismenu obavijest sucu općinskog suda i ovršeniku.

4. Kako je moguće da sud prodaje nekretninu a ovršenik nije iscrpio sva prava žalbe.

5. Što ako županijski sud utvrdi nepravilnosti i vrati nekretninu bivšem vlasniku i ima li takvih slučajeva u našoj sudačkoj praksi.

 

Molio bih odgovore na pitanja i pravi savjet što činiti.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

utjerivacuzakona. jesam tražio sam ja iseljenje i sud je donio zaključak, međutim u međuvremenu se "bivši vlasnik nekretnine " žalio na županijski sud. Sadržaj njegove žalbe ja ne znam jer mi kažu da nisam stranka u postupku.

Osjećaj je malo glup sud provodi ovrhu nad nekretninom a nisu iscrpljene se mogućnosti žalbe. Ne znam kakva je situacija sada sa ovim javnim ovršiteljima, mogu li se njima obratiti za završetak postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija