Jump to content

zaključeno bolovanje


oluja95

Preporučene objave

poštovani

može li mi netko odgovoriti dali lječnička komisija može zaključiti bolovanje kod doktora opće prakse zbog psihičkih problema,naime ja sam hrv branitelj i već se godinama lječim zbog psihičkih problema,što po bolnicama što redovno kod psihijatra F43.1,F45,8,F41.2,F62.0,G40.9inače sam bio maloljetni branitelj,na bolovanju sam već 7 mjeseci,i kad sam se konačno odlučio i skupio svu medicinsku dokumentacijui sve ostalo i predam u HZMO,naravno svojoj dokotorici opće prakse dostavim potvrdu da sam to predao i čekam poziv,da bi mi se na kraju desilo da mi komisija koja kontrolira bolovanja zatvorila bolovanje bez obzira na to što ponavljam predao sam papire za procjenu radne sposobnosti i još me nisu zvali jer triba proći određeno vrime,ona mi bez obzira na to zaključuje bolovanje,zanima me kako je to moguće i što mi je činiti

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja pišem it svoga iskustva . Dali se nešto u zakonu mjenjalo u zadnjih par god. , ne znam . Ali bio am u tvoj situaciji , ali baš liječnička komisija mi je produžila bolovanje zbog vještačenja . Znam da nije nekakav odgovor , ali možda utjeha .Nekakvi pravni lijekovi moraju biti .Što prije se raspitaj kod stručnih ljudi . Evo ti tel broj u Sisku , od pravnika koji je baš radi za branitelje .

044 543-033 .Jebiga to je to od mene , nije nešto ali pokušaj

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani može li mi netko odgovoriti dali lječnička komisija može zaključiti bolovanje kod doktora opće prakse zbog psihičkih problema,naime ja sam hrv branitelj i već se godinama lječim zbog psihičkih problema,što po bolnicama što redovno kod psihijatra F43.1,F45,8,F41.2,F62.0,G40.9inače sam bio maloljetni branitelj,na bolovanju sam već 7 mjeseci,i kad sam se konačno odlučio i skupio svu medicinsku dokumentacijui sve ostalo i predam u HZMO,naravno svojoj dokotorici opće prakse dostavim potvrdu da sam to predao i čekam poziv,da bi mi se na kraju desilo da mi komisija koja kontrolira bolovanja zatvorila bolovanje bez obzira na to što ponavljam predao sam papire za procjenu radne sposobnosti i još me nisu zvali jer triba proći određeno vrime,ona mi bez obzira na to zaključuje bolovanje,zanima me kako je to moguće i što mi je činiti

 

Mogu oni to uraditi (sve ovisi o liječničkoj dokumentaciji, nalazima specijalista kao i ostalim okolnostima......)

 

Nakon šest mjeseci bolovanja vaš izabrani liječnik mogao je da vas pošalje na procjenu radne sposobnosti, (ovisno o vašem zdravstvenom stanju i nalazima i od prije - unazad nekoliko godina ako ih imate tj. ako ste se liječili).

 

Vidim iz vašeg posta da ste bili sedam mjeseci na bolovanju.

 

Napisali ste ovako, citiram:

....inače sam bio maloljetni branitelj,na bolovanju sam već 7 mjeseci,i kad sam se konačno odlučio....

 

Ne bi trebali vi odlučiti o tome kad se predaje dokumentacija (to je prekratak period liječenja) u HZMO za procjenu radne sposobnosti već ste se trebali konzultirati sa svojim izabranim liječnikom koji bi vas mogao informirati o vašem trenutnom statusu tj. bolesti iliti zdravstvenom stanju i mogućnosti, odnosno ev. "šansama" da odete u nekakvu mirovinu.

 

Komisija za produženje bolovanja je na "višoj distanci", da tako kažem, provjerava vašu medicinsku dokumentaciju, tj. nalaze i tamo nekoliko liječnika odlučuje o tome hoće li vam produžiti bolovanje ili ne, iako vam se tijekom tog pregleda obraća samo jedan liječnik iz spomenute liječničke komisije.

 

Možda da razgovarate sa svojim poslodavcem i, ako postoji mogućnost ipak ostanete raditi, jer ako vam je komisija za produženje bolovanja prekinula bolovanje, nisam siguran u povoljan ishod za vas na procjeni radne sposobnosti kod liječnika vještaka u HZMO, odnosno vašoj želji da odete u mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ja se već godinama lječim po psihijatrijskim bolnicama ali sam na bolovanju sad već 7 mjeseci,ono što mi nije jasno je to ako sam, ja uredno predao dokumentaciju za vještačenje u HZMO i imam potvrdu da sam to predao i kad,što nebi to trebalo biti dovoljno da i dalje budem na bolovanju sve do onog trenutka dok me ta vještak ne pozove za procjenu radne sposobnosti a ne da mi komisija koja obilazi ordinacije OP zaključi bolovanje,dakle papire sam predao i čekam poziv

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Između šest i deset tjedana. Ovisi i u kojoj si općini, županiji, netko čeka više, netko manje....

ja čekao 4 mjeseca, pa pop..dio, otišao tamo, i nakon mog monologa, teta kaže, citat:"pa znate, rekli su nam da rješavamo prvo ove na bolovanju, a ne one koji su već u mirovini, ali eto dobit će te poziv sljedeći tjedan", i stvarno u utorak sljedećeg tjedna stigao poziv.

poanta priče, oluja95 dobit će te brzo poziv pošto ste na bolovanju, (u stvari vi kažete da su vam zaključili bolovanje :-? )zašto vas žele skinuti sa bolovanja dok čekate poziv ...to ne znam, vi kažete da ste "već" 7 mjeseci na bolovanju, po meni je to "tek" sedam mjeseci, ali bez obzira na to, mislim da vas ne bi smjeli skidati sa bolovanja dok ne prođete vještačenje, ali danas je sve moguće, a bit će još i mogućije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da te nisu smjeli skidat s bolovanja ako si uredno donosio nalaze psihijatra na kojima ti piše da se za tebe traži pošteda.

 

Ako si ti sve uredno donosio, mora vti kontrolorka HZZO napisat rješenje iz kojeg će biti vidljivo zbog čega ti je prekinuto bolovanje. Traži objašnjenje tj. rješenje.

 

Nisam upućen u sve činjenice, ali ako si ti postupio onako kako sam gore naveo, onda su ti skinuli bolovanje protuzakonito.

 

Ja sam također na bolovanju, i na mene su vršili pritisak da me ''skinu'' s bolovanja. Ne da te ne mogu skinut zbog toga što si predao papire na mirovinsko, nego te ne mogu skinut i još dugo nakon što budeš na vještačenju.

 

Kad dođeš na vještačenje, pretpostavimo da te odbiju (ne želim ti to), nakon toga ti stiže rješenje, na koje imaš pravo žalbe itd.

 

Otiđi u svog liječnika OP i traži objašnjenje u pisanom obliku. Sretno.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na komentarima,a svjestan sam da se živu čoviku može svašta desiti,ali naravno neću ja ovo samo tako pustiti,da se netko igra sa mojim zdravljem i sa životom na kraju krajeva,kad je tribalo onda sam bije dobar i nitko me nije pita koliko sam ima godina kad je počeo rat a sad kome j.... tako se naša država odnosi prema nama.

 

pozdrav svim hrvatskim braniteljima,a poseban pozdrav maloljetnim hrvatskim braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Obzirom da smo u istoj problematici samo su nijanse u pitanju obrazložit ću moj problem.

Med.sestra mi prije par dana nije htjela uzet med.dok.specijaliste,da bi me jučer popodne nazvala i pitala da li ću se žalit na rješenje DLP.

Kad sam joj potvrdno odgovorio kazala je da donesem potvrdu da sam poslao žalbu i da potvrdu priložim uz doneseno rješenje DLP te da joj to sve skupa sa nalazom spec.donesem.

Dakle obrazložila je to da joj je kontrolor HZMO pregledao moju med.dok.te mi dao rok od pet dana za prilaganje svega navedenog.

Odmah sam joj odnio sve potrebno i ostajem na bolovanju do daljnjega,valjda dok se ne rješe žalbe pa tužbe itd,nadam se.

Evo to ti je moje iskustvo i samo naprijed bez straha ili posustajanja do kraja.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ako netko sigurno zna molio bi da mi odgovori. na bolovanju sam več 4 i pol godine 8 vještačenja na HZMO odgovor uvjek isti NIJE NASTUPILA INVALIDNOST, podnio sam žalbu koja če vjerovatno biti odbijena i namjeravam podnijeti tužbu Upravnom sudu. zanima me kakav status tada imam što se tiče bolovanja tj. dali ču dobivati naknadu za bolovanje dok se ne riješi tužba. POZDRAV SVIM PRAVIM BRANITELJIMA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija