Jump to content

nema upisanu kategoriju u vožačkoj


LEONIS

Preporučene objave

Pozdrav,

 

prijatelja je uhvatila policija dok je upravljao motociklom marke Aprilia za koji nema upisanu odgovarajuću kategoriju (A) u vozačkoj dozvoli. Kazna je 2000kn , pa ne zna kako će se izvući. Pokušavam mu pomoći i napisati prigovor.Jedini način je da navedem da motor nije u njegovom vlasništvu , što i nije, i da ga je na zamolbu vlasnika trebao preparkirati u obližnju garažu koja je u vlasništvu njegovog ujaka zbog obavljanja eventualnih popravaka.Da nije ugrožavao promet već da je zaustavljen prilikom rutinske kontrole.Da redovito upravlja mopedom za kojeg ima upisanu kategoriju te da je zbog toga pristao učiniti uslugu vlasniku. Priznaje prekršaj, ali ističe da nije počinio prekšaj u zadnjih godinu dana, te da je uzoran vozač.

 

Možete li mi odgovoriti jeli imam ikakvih izgleda da mu pomognem, jer ću još štogod nakititi u prigovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On uopće nije počinio taj prekršaj za koji ga se tereti.

 

Onaj tko je položio ispit za tu kategoriju vozila, a nije je upisao u vozačku dozvolu (možda radi isteka uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti) a ipak upravlja tom kategorijom vozila treba biti kažnjen sa tih 2.000 kuna, a vaš prijatelj vjerovatno nije ni polagao A kategoriju, stoga je upravljao tim vozilo prije nego što je stekao pravo na upravljanje.

 

Iskoristite tu grešku.

 

Trenutno je loša praksa policije što odmah takve osobe ne uhićuje.

 

Stav je Visokog prekršajnog suda da se takvima piše tih 2.000 kuna, a ja bi ih pitao što bi oni radili da zateknu dječaka od 16 godina sa položenom AM kategorijom da upravlja autobusom punim putnika. Po njihovom policija uopće nema ovlasti takve osobe isključiti iz prometa.

 

Ne želim da se nekome dogodi zlo, ali očito treba izginuti veća grupa ljudi da se o tome počne normalno razmišljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija