nemogucamisija objavljeno: 2. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 2. prosinac 2011. Poštovani, dobio sam studenski kredit 1999g i koristio ga do 2001g.0d 2005g do 2006g sam vratio jedan dio kredita. U osmom mjesecu 2011 sam dobio prijedlog za ovrhu. Pitanje glasi da li je nastupila zastara s obzirom da je proslo 10 godina? Unaprijed hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 2. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2011. na prijedlog za ovrhu si se trebao žaliti u žalbi istaknuti zastaru potraživanja . ako se nisi žalio na rješenje o ovrsi prekinuta je zastara i platit ćeš potraživanje koje je bilo u zastari. relazivna zastara 3 godine apsolutna zastara 5 godina zastara počinje teči od dana kad je dug trebalo vratiti. po ugovoru ilipo pozivu za vračanje duga (stipendije) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nemogucamisija odgovoreno: 3. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2011. Poštovani, žalio sam se na prijedlog na vrijeme i sada sam na sudu. Uskoro imam prvo ročište pa me zanima kakve su mi šanse? Da li je kod mene relativna ili apsolutna zastita. Koja je razlika? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nim3 odgovoreno: 3. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2011. Teško je ovako davati savjete bez uvida u prijedlog za ovrhu i kompletne dokumentacije ali u svakom slučaju ako niste u prigovoru istakli prigovor zastare možete ga istaknuti na prvom ročištu.Bilo bi najbolje da se branite da im ništa ne dugujete,nemojte priznavati da postoji ikakav dug. Ukoliko priznate da ste ostali dužni, prigovor zastare pada u vodu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.