markun objavljeno: 8. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 8. prosinac 2011. lijepo Vas molim za informaciju! imao sam par novčanih kazni sa prekršajnog suda, ne znam točno iz koje su godine, uglavnom parking. dobio sam danas opomenu iz porezne da platim, inače će pokrenuti postupak ovrhe. Koliko sam saznao prema PZ-u, oni ako se ne naplate u roku 1g. vraćaju natrag prekršajnom sudu. Da li je to još uvijek tako, ili oni doista mogu pokrenuti postupak ovrhe i da li tu vrijedi zastara za sankcije 3 g. ili se to sada računa kao zastara za porezni dug? hvala Vam najljepša Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. Nema nikakvog poreznog duga, nema nikakvih kamata, zastara je 3 godine nakon pravomoćnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 8. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. zvao sam poreznu upravu..rekli su mi da je to dug novčane kazne zbog prekršaja kojeg po pravomoćnosti nisam platio. To im je poslano sa prekršajnog suda. Također su mi rekli da sada mogu pokrenuti ovršni postupak protiv mene, kao vrsta prisilne naplate. Lijepo vas molim da mi ovo objasnite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. Kazna nije dug. Prisilna naplata ide ako uspiju, ali nikakve kamate se ne obračunavaju kao prema dugovima po osnovi neplaćenog poreza ili doprinosa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 8. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. hvala vam..iako sam negdje čitao da i danas novčane kazne spadaju pod porezni dug u ovom slučaju. Dakle, da pojednostavnite nama laicima, porezna čeka godinu dana prema PZ pa vraća prekršajnom sudu, a u tom roku ne diže postupak ovrhe??? Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. Prisilna naplata nije ovrha. Ova se sredstva oduzimaju od povrata poreza na dohodak, ako na to ostvarujete pravo. Svejedno, ovu ću temu premjestiti iz prekršajnog u forum poreznog prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 8. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. pisalo mi je u opomeni da ako ne platim u roku 8 dana, da će biti prisiljeni pokrenuto postupask ovrhe. da li to porezna zapravo radi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BibiBibi odgovoreno: 9. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2011. Isto i mene zanima ovo. Dobio jučer od porezne rješenje da dugujem 350 kn za porez za auto i 2000kn kazne od prekršajnog suda (kazna) te da ako ne platim u roku od 8 dana, porezna će pokrenuti "postupak ovrhe" pa me zanima da li porezna isto šalje ovrhu na FINA-u ili sjeda samo na povrat poreza ako ga ima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.