Jump to content

majka radi probleme


DavorLacy

Preporučene objave

Nakon ne znam koje rasprave sa suprugom, pomirenja i svađa, spremio sam svoje stvari i otišao jer je bračna zajednica trajno narušena. Starija kćer se odmah spremila i rekla majci da ne želi živjeti kod nje i tada joj je izrekla niz stvari za koje nisam ni sam znao. Znao sam da je pri izlascima sa prijateljicama sklona alkoholu i da je tu bilo svega što je i razlog trajno narušenog braka koji i ne postoji više od godinu dana, samo službeno. Sada je veliki problem pritisak koji ona vrši na kćer, optužujući ju da je napustila majku i sestru, plaće joj na telefon, daje joj sestru da joj plaće na telefon. Što da radim, na koji način da zaštitim kćer od daljnih takvih utjeca, kome se obratiti. U postupku koji slijedi podnijet ću i zahtjev za skrbništvo nad mlađom kćeri jer je situacija nemoguća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se centru za socijalnu skrb nadleznom za Vase mjesto stanovanja.

A kao kompromisno rjesenje Vam moze biti da starija kci bude povjerena Vama na odgoj i cuvanje a mlađa majci, naravno ako se one budu slagale (po Vasim navodima mi se cini da su to vec veca djeca). Tada cete vi placati alimentaciju za mlađu kcer a majka za stariju, isto tako cete Vi dobiti osređeno vrijeme za susrete i druzenja sa mlađom kceri kao i majka djece sa starijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Da pojasnim, starija kćer (13) je kod mene, a mlađa (10) kod majke. Ujutro sam se našao sa suprugom i onako dosta mirno smo sastavili sporazumni razvod braka sa odredbom da za stariju ja dobijem skrbništvo, a za mlađu majka. Poslije mi je starija kćer rekla da je razgovarala mobitelom sa sestrom, i da je mlađa jako uplakana i kroz suze govori lako je tebi kad si sa tatom, a ja sam uvijek sama. Dosta mučna situacija. Kasnije popodne već su počeli problemi kad je supruga nazvala stariju i počela joj određivati za sutra koncert, za petak djed mraz, pa ovo pa ono. Nikako nisam za razdvajanje djece, ali nakon mnogo promišljanja ovo je jedini način. Samo se bojim tih pritisaka jer se starija kćer uvijek smrkne nakon razgovora sa majkom. Ovaj tjedan krećem sa dizanjem potrebne dokumentacije i predajom istih i nadam se da neće biti problema na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam kako ce sada ici dalje postupak. Sjeli smo napravili zahtjev za sporazumnim razvodom, stavili skrb o starijoj na mene, a o mladoj na suprugu. Stavili smo vidanja te smo zajedno izvadili dokumente, rodni, vjencani, i drugi tjedan na sud. Dali treba ici na socijalnu prije??? Kako sada ide dalje i koliko ce to trajati. Ako ja stavim zahtjev i za mladu onda ce ona sigurno kontrirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija