Jump to content

Tužiti hrvatske ceste?


Maxich

Preporučene objave

1. Zanima me koliki je iznos kazne?

2. Postoje li kakve olakotne okolnosti za smanjenje kazne?

3. Imam li uvjete za podnašanje tužbe protiv Hrvatskih cesata? Koja je procedura? Koliko to traje?

 

Tijek nesreće i uvjeti na cesti:

 

Vozim kroz šumu po velikoj nizbrdici na kojoj se niti na suhom, a kamo li na mokrom ne drži gas nego kočnica, pred kraj nizbrdice je i zavoj. Ispred mene je auto na normalnoj udaljenosti. Auto mi najednom prokliže, imam zimske gume, auto je registriran i osiguranje je plaćeno, auto je održavan i ima nove kočnice. Pokušavala sam ovladati volanom i zanašalo me 3-4 puta. Iz suprotnog traka dolazi drugi auto, moj se auto od njegovog odbio, okrenuo i završio u dubokoj grabi pokraj ceste, čak mi je i kotač zato otpao. Imam tri šava na glavi. Nemam posao i imam dvoje maloljetne djece od kojih je jedno dojenče. Bila sam prisebna i svega se sjećam, kad sam izlazila iz auta bila sam zbunjena činjenicom da sam najednom proklizala i rekla da kako kad nisam vozila brzo, čovjek od čijeg sam se auta odbila je rekao da je vidio da nisam išla brzo. (Uostalom, ispred mene je bio drugi auto!). Nisam ništa pila i nisam imala alkohola u krvi. Nemam prometnih prekršaja, a vozačku imam 4 godine.

 

Inače se na toj cesti često događaju nesreće, cesta je loše napravljena s obzirom na teren i krpanja, šuma neporezana, navodno i autobus mora ići drugom putem ako je jako sklizavo zbog mogućnosti da se ne može popeti uzbrdo. Na početku nizbrdice postoji znak za zimske uvjete na cesti, ne znam je li sol bila posipana po cesti i može li se to negdje provjeriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Kazna je 1.500 kuna ukoliko nitko od drugih sudionika nije bio ozljeđen + 400 za troškove očevida + 100 za policijski prekršajni nalog.

 

2. Jedino vaše loše materijalno stanje koje treba dokazati prilikom podnošenja prigovora na prekršajni nalog.

 

3. S obzirom da postoji prometni znak, loša vam je situacija da ikoga tužite.

 

Za kraj, krivica vam je očita, sreća da je sve tako završilo, tj. da nema još i teže ozljeđenih ili poginulih, priznavanjem krivice omogućujete oštećenom, tj. vlasniku drugog vozila da svoju štetu naplati sa vaše police, dok nepotrebnim kompliciranjem samo pogodujete svom osiguravatelju da započne muljati prema oštećenom čime rizikujete da vas vlasnik drugog vozila privatno tuži na što ima puno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakve veze ima moj osiguravatelj s tužbom Hrvatskih cesta?! isto tako, kakve veze ima oštećeni s mojom eventualnom tužbom? može mi se jedino pridružiti u tome kao svjedok pa sam tražiti odštetu zbog loše ceste. mogli smo poginuti i on i ja. da nisam skrenula u grabu imali bi frontalku, a ne samo odbijanac mog auta s bočne strane u njegov prednji kraj! oštećeni će si naplatiti iz mog osiguranja popravak auta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija