Jump to content

pomoč-očinstvo


Gilda

Preporučene objave

prije 13 godina...ostala je trudna, po prekidu veze javila je da je trudna, dečko je rekao da ne misli da je njegovo. prekidaju komunikaciju, nakon što je rodila dobio je poziv otišao je tamo(općinu-sud) i rekao je da ne misli da je njegovo i nije priznao dijete. Odlazio je na pozive suda koje je dobivao a ta žena se nije pojavila ni na jednom ročištu. Dijete je priznao drugi čovjek( ne znam po kojoj priči tu je rupa, ne znam jel mu prikazano kao njegovo ili samo dobra volja). U međuvremenu ona se udaje - brak s trečom osobom koja nema veze s ovim do prije nekog vremena - rastaje se. E sad, nakon 13 godina sjetila se da bi valjda mogla početi prvoj osobi govoriti da je on ipak tata, on je rekao da nema problema da može test i sada kao i prije 13 godina, no ona ga izbjegava i stalno se povodi sud sud sud...upoznati se sa djetetom ( a to radi više radi sebe nego djeteta jel misli tako pridobiti tog čovjeka) i ostale gluposti al izbjegava test i opet se prijeti odvjetnicom i sudom. Moje je pitanje što će se sad dogoditi ako i govori da je istina da je otac što ona može postići sudom? A ne želi pristati da idu na DNK test. Alimentaciju je rekla da dobiva i da nije novac u pitanju. Jel može ona sad nešto tražiti? Kakav će biti ishod za tog čovjeka koji je htio i tada i sad pristaje na test i napraviti sve sto je u mogučnosti...samo želi dokaz papirnati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I objektivni (7 godina) i subjektivni rok (6.mj.) za priznanje ocinstva je prosao. Rok djeteta da tuzi oca ( dok je maloljetno za to mu treba skrbnik) je do njegove 25.godine zivota. Dakle, ako je majka, kako navodite, vec ispunila sve puteve za priznanje, a dijete i ima upisanog oca u drzavnim maticama ... pod prijetnji sudom vj. misli na tuzbu u ime djeteta (no mislim da to ne moze proci bez czss-a), s kojom, u ovom slucaju, ako do nje i dodje nece dobiti nista osim toga da sud odredi vjestecenje, dakle DNA analizu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

konačno je rekla da ćemo dobiti uzorak za DNK test koji ćemo otići obaviti u privatni lab. Rekla je da će ga danas navečer dostaviti, ali jako brzo mjenja mišljenje, čas je fina, čas bezobrazna, pa opet fina ispipava na koji naćin kaj prolazi, ustvari tog čovjeka radi "budalom". Mislim da nije čisto sa sobom jel ovo sve radi radi sebe, želi da taj čovijek sada odmah prihvati i nju i kčer priča o obitelji- onako nema ništa smisla, ne misli na to dijete-curu sad već od 13 godina i ne razmišlja da njoj sada nanosi največe zlo i pomutnju. Ako to danas dobijemo odnjeti ćemo to sutra odmah u lab. Što ona može-nemože ako se i ustanovi da je on otac? On je rekao da stoji i tada i sad i kad got ta curica bude htjela da se to razriješi i dobije na papiru rezultat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako god, najbolje bi bilo da sve ipak ide preko suda, iako kazete majka to sad opet izbjegava. Jer da se analizom i utvrdi da je navedeni otac to mora proci kroz sud bas zbog isteka rokova navedenih u prijasnjem postu.

Ovako, ako se analiza napravi "na svoju ruku" mislim da majka to moze koristiti samo za daljnje manupuliranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Muškarac koji sebe smatra ocem je tužbom mogao osporavati očinstvo osobi koja je dijete priznala kao svoje, ako istovremeno traži da se utvrdi njegovo očinstvo. Rok za to je bio 1g od upisa priznanja u maticu rođenih.

 

Da bi došli do koraka očinstva osobe B, trebalo bi osporiti očinstvo osobe A, a obzirom na 13g starosti to može samo dijete. Maloljetno je, pa tužbu u njegovo ime podnosi poseban skrbnik postavljen za tu parnicu, imenuje ga CZSS.

 

Možda nije zgorega provjeriti i prije, jer izbjegavanje a nuđenje, pa prijetnje pa izbjegavanje, a mogući otac kojega se ocem trenutno formalno ne smatra se ne protivi... malo je.. khm... (možda rezultat pokaže da se ne bi rado upuštao u povlačenje CZSSa za rukav).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisu dali uzorke da se to ode privatno obaviti, bi pa nebi...igranje...po najnovijem nećemo mi sad ništa, vidimo se za 5g.(tad će dijete napuniti 18g.)

provjereno-dijete ima upisanog oca, upisan je 5g.poslije rođenja (ne znam koji su to mogli biti interesi) jer majka se godinu prije upisa udala (ne za tu osobu koja je upisana, nego netko treći), rastala se 2010.

ako ne prije, onda možda sa 18 (ko zna i tad) se utvrdi da je otac - hoće li ga se moći za nešto teretiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija