Jump to content

Ovrha HPB na mirovinu po riješenju od 2007.


jakovjana

Preporučene objave

Molim pomoć.

3.5.2007. zbog neuredne otplate kredita sklopljenog 2002.god. u Hrvatskoj poštanskoj banci, dobio sam Obavijest o otkazu kredita na iznos 22.615,14 kn. Potom u dogovoru sa voditeljicom naplate dogovaram da nebi u reprogram kad ću kredit ionako vratiti. Od tog datuma uplačujem iznose od 500,00 kn do 1.500,00 kn. I tako sve do 3.mj. 2010. Tada sam računao da sam kredit otplatio i napravio veliku grešku što to nisam išao provjeriti. Zapravo sam uplatio 20.000,00 kn.

Po tome moj dug nije sporan. Ali...

1.1.2012. mom ocu koji mi je bio jamac dolazi ovrha tj. prisilnom naplatom mu uzimaju pola mirovine. Ovrha dolazi na osnovu riješenja gore navedenog i na navedeni iznos. U Banci nitko nije uskladio moje uplate (za koje imam uplatnice), već mom ocu sada uzimaju 22.615,14 kn. Nakon što sam kontaktirao banku dali su mi izračun pravne službe po kojem sam ustvari dužan 11.000,00 kn, a nakon toga nekih 7.800,00 kn. Uglavnom totalna zbrka.

 

Jesam li u pravu ako sam od Banke tražio da se spomenuto riješenje i ovrha od 22.615,14 kn na mirovinu mog oca povuče, te da ako se utvrdi stvarni dug mene obavijesti kako ga mogu platiti, u kojem vremenskom roku isl. Pa ako dogovor i ne ispoštujem ovrše mirovinu mog oca.

 

Jeli važeći dio izjave dijela ugovora u kreditu koji je ovjeren kod javnog bilježnika, ako u njenu stoji da otac pristaje na zapljenu polovine plaće kod poslodavca Željezara Sisak. Tada još nije bio u mirovini.

 

Šta bi značilo ako je taj spomenuti dio ugovora o kreditu u 11.mj. 2011. ovjerila kod javnog bilježnika neka nepoznata osoba koja se nigdje prije ne spominje i to kod javnog bilježnika u Šibeniku. Ja sam iz Siska, a središnjica banke u Zagrebu.

 

Kojoj se od institucija obratiti u ovakvom slučaju.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija