Jump to content

prestanak bračne zajednice


sasava

Preporučene objave

Poštovani,

prije 4 godine sam napustila supruga, nakon 13 godina braka. Otišla sam sa dva sina, bez ikakve imovine (ništa mi nije bilo potrebno). Nisam zatražila razvod jer nisam imala sredstava za plačanje parnica, a 1. godinu je bivši suprug bio 24 sata alkoholiziran i spreman na svašta, pa sam radije izbjegavala kompliciranje života. On je tada dobio otkaz zbog alkohola, a sada se malo primirio, relativno dobro funkcioniramo - možda zato što ništa ne tražim za djecu (ako nešto da za klince, dobro je dao).

 

Mene prvenstveno zanima kada brak po zakonu više nije važeći jer kao što sam napisala 4 godine i 1 mjesec ne živimo u bračnoj zajednici. Djeca sada imaju 17 i 15 godina. Pokušavam ići linijom manjeg otpora pa da ovom braku istekne "rok trajanja".

Da li mi netko može poslati šprancu zahtjeva za sporazumni razvod?

I da, prije godinu dana sam podigla stambeni kredit i kupila stan koji je u poreznoj uveden na moje ime, te sam pod krivičnom odgovornošću dala izjavu kako u stanu živimo samo ja i djeca. Suprug je potpisao izjavu da ne živi u stanu. Da li on može tražiti dio stana?

 

Hvala na odgovoru :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija