Tiva objavljeno: 23. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 23. siječanj 2012. Molim pomoć, imam opg i nisam u sustavu PDV-a i želim prodavati vino doma fizičkim osobama .Kako sam u registru,predana je zaliha u agenciju za plačanje ,na carinu, sve po zakonu i sad mi nitko ne može odgovoriti kako da kod slijedeće prijave zalihe opravdam manjak koji je prodan doma.Sad ću zatražiti zahtjev za puštanje vina u promet ali kako dalje... u agenciji za plačanje rekli su da ne barataju sa tim podacima a u ZG na ministarstvu za vinarstvo rekli su da pitam knjigovođu a ja ga nemam jer imam samo 7000 l.Zna li netko koga da pitam sve to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makora odgovoreno: 25. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2012. Kada kao OPG prodate vino dužni ste izdati račun; njega se knjiži u evidencijama zaliha i zalihe se smanjuju; tako jednostavno! Naravno, iz računa se knjiži i prihod OPG-a, a on će odrediti ev. ulazak u sutav pdv-a i još niz drugih stvari. vidite i ovdje, jer odrebe su iste i za opg i za poduzetnike: Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.