Jump to content

Ugovor o prodaji nekretnine


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas pomoć, što učiniti kada gluhonijema osoba (konkretno moj otac)bez nekog razumijevavnja pravnih stvari potpiše bez svjedoka ugovor o prodaji nekretnine daleko, daleko manjoj neko što ta nekretnina zaista vrijedi.(cca 10000 kn za cca 4000 m2) Koja su pravna sredstva i što učiniti. Molim najhitnije pomoć, zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o pokojnom ocu, iz nekih razloga majci i meni je ostavinom došlo riješenje o naknadno pronađenoj imovini, međutim druga strana maše tim ugovorom pred nosom, kao potpisan je i ovjeren kod bilježnika. Tamo koliko znam oni samo potvrde da je potpis na papiru od te osobe, a ne provjerava koliko ti razumiješ to što potpisuješ.Otac je imao moždane udare i datum na ugovoru je dan prije njegove smrti, zaista ne znam što činiti. Ako ta osoba ima taj ugovor ne razumijem kako da nije proveden u zk, nego mene i majku traži punomoć da to može uraditi. Zaista ništa ne shvaćam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osporavajte ugovor i tražite grafološko vještačenje potpisa.

ako sumnjate u istinitost potpisa.

tražite kopiju ugovora (bez objašnjavanja o namjerama ).

provjerite istinitost ugovora kod javnog bilježnika

koji je ovjerio ugovor.

 

kod sklapanja kupoprodajnog ugovora javni bilježnik samo ovjerava potpis prodavatelja(koji ugovor potpiše u njegovoj nazočnosti).

pročitajte ugovor .možda je uvjet za upis volasništva isplata ugovorene cijene što kupac nije izvršio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima majka original ugovora, u kojem piše da su stranke primile iznos. Međutim kako dokazati da to nije tržišna cijena, a ukoliko otac nije shvaćao masu stvari vjerojatno nije niti shvatio da tim ugovorom treba dobiti određeni iznos, malo čudno ali je tako,možda mu rečeno da se potpiše da je to samo formalnost nečeg, ako me razumijete, porez koji će platiti kupac i slično, ne ulazim sad u totalne gluposti, jednostavno kako biti zaštićen od takvih lešinara.

Ne shvaćam samo zašto se nije kupac do sada ubilježio u zk, neko mene i majku još traži dodatne punomoći. Ako ima netko bila bih veoma zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor je sklopljen u pisanoj formi tako da gluhonijemost ne utjece na razumijevanje istog. "Pravne radnje" i nepoznavanje istih opet ne znace nista. Svjedok kod potpisa nije potreban ako se potpis ovjerava kod javnog biljeznika.

Nije jasno zasto se kupac nije uknjizio jer je prema vasim navodima ugovor potpisan i ovjeren sto bi trebalo biti dovoljno.

 

Nitko vam tu nece moci pomoci bez da vidi ugovor. Pozivanje na eventualnu neuracunljivost oca ovisna je o dokumentaciji i izjavama svjedoka a to bi mogao biti dugotrajan proces.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem što želite reći, međutim i sami znate da čovjek sa fakultetom , osnovnom školom ili bez nje što je u ovom slučaju riječ puno doprinosi razumijevanju čitanja teksta.

Nažalost vidim da "mali ljudi" nikako nisu zaštičeni. Malo sam čitala i vidjela da k.o. naziv čestice ne odgovara u ugovoru , a što je ispravljeno na punomoći na kojoj se inzistira pa pretpostavljam da se zbog tog nije mogla obaviti uknjižba. Možda ima pravde u svemu tome.??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija