Jump to content

Provođenje rješenja o ovrsi? Hitno!!


rujan2011

Preporučene objave

Poštovani! Molim pomoć u vezi sljedećeg. Prije više od 2 godine mojem poslodavcu počela su pristizati rješenja o ovrsi na moje ime(ukupno 4 ovrhe). Problem je u jednom rješenju o ovrsi koje je od početka u provedbi. Poslodavac ovisno o visini plaće usteže po navedenom rješenju iznose od 300-2000kn. U navedenom rješenju piše da postoji pravo plijenidbe cjelokupnog iznosa plaće i cjelokupne moje imovine (koju nemam). Poslodavac dakle sprovodi navedeno rješenje u različitim iznosima i odvjetnik ih redovito izvještava o stanju duga i nema nikakvih posebnih prigovora i zahtjeva. Preostali dug sada iznosi oko 37000kn i trebat će mi otprilike par godina da isplatim dug. Sada se pojavio problem. Ja sam otvorila zaštićeni račun i poslodavac se "boji" da će odvjetnik koji je poslao navedeno rješenje, prilikom slučajnog zatraživanja na uvid platne liste, imati pravo prigovoriti poslodavcu i "kazniti ga".Ja naime već više od 2 godine ne dobivam ništa od plaće jer poslodavac moju plaću raspoređuje na 1 redovni kredit-2100kn i ostalo na ovrhe( plaća mi je oko 5400kn). Sada sam otvorila zaštićeni račun i molila sam poslodavca da mi makar 1000kn prosljeđuje na zašt.račun. No sada je problem u tom rješenju i o "strahu" poslodavca vezano uz navedeno rješenje. Zanima me ako se rješenje provodi o samog prispjeća i svaki mjesec se redovito uplaćuju razni iznosi ovisno o visini plaće i nitko ništa ne prigovara ( ni odvjetnik, ni ovrhovoditelj) niti se nitko ne buni u ćemu je problem? Zapravo moj poslodavac ne želi preusmjeravati nikakav iznos na zaštićeni račun dok ne provjeri navedeno rješenje kod odvjetnika i ovrhovoditelja. Prvo želi sve to istražiti kod istih (da li su oni zadovoljni iznosima i da li im to sve odgovara, je li se sve u redu i dr.),a onda će vidjeti što će samnom. Da li je to pravno i zakonski utemeljeno i u redu? Da li je potrebno sve to istraživati kod odvjetnika i ovrhovoditelja pošto nitko od njih nema prigovora jer se rješenje provodi i izvršava? Ima li netko sličnih iskustava? Kakav je zakon u pogledu toga? Stvarno Vas molim za pomoć hitno. Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslodavac nema pravo ne uplaćivati na vaš zaštićeni račun,on to MORA onog trena kad ga je fina ili banka obavjestila da 2/3 primanja preusmjeri na zaštićeni račun a 1/3 i dalje uplaćuje na račun sa kojega se pljeni potraživanje.To je regulirano ovršnim zakonom pa se poslodavac nema čega bojati,ne živimo u robovlasničkom društvu,Vi ne bježite od toga da ste dužni i voljni ste to vraćati ali kako navodi ovršni zakon U RAZUMNIM RATAMA KOJE NEBI UGROZILE ŽIVOTNU EGZISTENCIJU VAS I VAŠE OBITELJI. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija