Jump to content

ZASTARA kako i kome


anonimno

Preporučene objave

Danas mi je došao prijedlog za ovrhu zbog neplačenog računa za mobitel iz 2004 g.Kuverta mi je stigla iz općinskog suda ali oni mi predlažu da se javim,ne njima, nego odvjetniku koji zastupa mobilnog operatera da se dogovorimo o nekakvom obročnom plačanju ,pa ako ću se toga pridržavati,neće me dalje maltretirati.Malo sam proučavala zakon i literaturu,pa mi se čini da je, pošto postupak nije pokrenut godinu dana od nastanka potraživanja,nastupila zastara.

 

Može li mi netko dati informaciju:

-da li je potrebno uopće reagirati na taj dokument i

ako da kome da uputim prigovor zastare,sudu ili da se javim odvjetničkom uredu kako mi je sud i predložio

-da li imam pravo tražiti uvid u sve dokumente na kojima se temelji prijedlog,a da time ne dovedem sebe u situaciju da priznajem dug

-ŠTO u prigovoru treba napisati

 

Molim vas pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam proučavala zakon i literaturu,pa mi se čini da je, pošto postupak nije pokrenut godinu dana od nastanka potraživanja,nastupila zastara.

 

a tko kaze da nije pokrenut? to sto si ti samo dobila pismen nakon vise od godinu dana jos uvijek ne znaci nista.

 

generalno: mobilni operateri, banke, osiguranja i ini koji zive od toga, a u privatnom su vlasnistvu odlicno znaju za zastaru, imaju vlastite ili vanjske pravne timove i njima se zastara ne dogadja, nisu oni budale.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na naslovnici prijedloga za ovrhu (koji prijedlog pak sadrži rješenje o ovrsi) pogledaj datum sudskog štambilja koji označava primitak. Od toga datuma oduzmi još dva-tri dana a zatim čitavu godinu. Ukoliko je datum dospijeća računa koji se naplaćuje rješenjem o ovrsi stariji od toga datuma, imaš izgleda za uspjeh s prigovorom zastare.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pridružujem se svoj sili onih koji su dočekali prijedloge za ovrhu javnih bilježnika na temelju vjerodostojne isprave parkirališne tvrtke. U svakom slučaju, javni bilježnik me bijelom kovertom praktički (surovo) "obavijestio" da od 2001. pa do svibnja 2003. tvrtki Gradski parking dugujem 600 kuna. Pretpostavljam za neplaćeno parkiranje. Čak se spominju i opomene koje sam, kao, primila u PET navrata. Nit sam primila opomene, a niti je na mom vozilu ikada bila kakva uplatnica za neplaćeno parkiranje. Javni bilježnik navodi da imam pravo na prigovor. Što mi je činiti? Kako ću uopće dokazati da nemam pojma o čemu se radi? Uostalom, navodi se u priojedlogu da nisam dobrovoljno ispunila "svoju obavezu", pa se navode i nekakvi datumi, valjda pogrešnog parkiranja. Pomozite! :-?:-? Nesretna Šibenčanka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija